Dag 4541: Bijen

InCollage_20220516_161343494

Het is de bedoeling dat we de tuin zo inrichten dat we bijna altijd kleur zullen zien. De muur van de schuur en de schuttingen hebben we grijs geverfd en daarbij steekt alles erg mooi af. Ook de groene bladeren. Maar we willen ook graag dat bijen, vlinders en lieveheersbeestjes zich aangetrokken voelen tot wat we geplant hebben.

Vandaag zag ik dt er weer een bij in de rhododendron zat. Verder bloeit er nog niet zoveel en we kijken daarom reikhalzend uit naar de zomer. De vlinderstuik zit dan vol met vlinders en we hopen dat de rozen ook bezocht worden door bijen. Want ik heb begrepen dat het goed is als je een tuin hebt met veel bijen, dat is goed voor de biodiversiteit.

Dat ik ooit opperde de tuin maar te laten asfalteren toen onze eerste tuin met een grasveldje en alleen blauwe bloemen een grote mislukking werd, kan ik me nu niet meer voorstellen. Nu komen er steeds meer vogels en ik ben straks helemaal blij als de vlinders en hommels komen. We moeten maar weer snel een en ander gaan zaaien.

Als het af en toe regent zal alles rap groeien. Dan kunnen we later de inhoud van de regenton inzetten en dat is ook beter dan drinkwater sproeien. Het moet allemaal toch wel een beetje verantwoord zijn, vind ik. We gaan dit jaar ook geen plantjes kopen voor de achtertuin. We zaaien zelf en we krijgen ook weleens een paar stekjes van Linda die ons altijd advies geeft. Zij weet dat we bepaalde insecten willen lokken en dat levert goede tuintips op.

2 gedachten over “Dag 4541: Bijen

 1. Linda

  Ik zei toevallig tegen mijn moeder, de planten doen het op regenwater beter dan kraanwater, maar helaas is het nu niet anders…maar als het klimaat zo blijft, zou je haast overwegen om alleen bloempotten neer te zetten, scheelt in het nat houden.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ronald wil de voortuin binnenkort gaan doen en dan komt daar ook een regenton. Een veel grotere, us dan hebben we hopelijk altijd water om te tuin te doen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>