Dag 4543: #dtv

IMG_20220518_124719

Een mens kan niet alles weten en daarom vind ik het fijn dat ik nogal wat hulplijnen kan inschakelen. Leestips, gelnagellak, voedingssupplementen, tuinieren- ik hoef er maar een #dtv tegenaan te gooien en ik ben weer wat wijzer. Dat scheelt weer een hoop gezoek op internet. Laatst had ik een probleempje dat me niet lekker zat. En het stomme was dat ik niet eens wist welke vraag ik moest intypen..

Terwijl ik rondkeek op Instagram drukte ik per ongeluk op mijn scherm en toen had ik opeens iets waarin ik geen idee had wat het was. Je ziet het op de foto hierboven: een rondje dat me deed denken aan het icoontje van mijn camera. Zou ik nu iemand toegang tot mijn telefoon hebben verschaft? Direct bedacht ik dar het maar goed is dat ik geen kleine kinderen in huis heb die ik per ongeluk gefotografeerd zou kunnen hebben.

Nu maak ik natuurlijk geen selfies van mijn bijna bejaarde lijf, dus ik was niet bang dat ik mijn tronie -of erger- op internet terug zou vinden. Angstvallig bleef ik met mijn vingers uit de buurt van het rondje. Totdat ik te nieuwsgierig werd en toen bleek dat ik opeens een pagina terug ging. Daar heb ik een andere knop voor, en ik wilde dat irritante rondje gewoon kwijt. Het zat vaak in de weg en ik kon het wel met een vingerveeg opzij duwen, maar ik kon het niet verwijderen.

Uiteindelijk heb ik Elis maar een bericht gestuurd. Het klonk haar allemaal vreemd in de oren, maar ze is direct op zoek gegaan. Eerst moet ik een screenshot struinen toen ging ze aan de slag. Binnen enkele minuten kreeg ik te horen dat ik het op twee manieren op kon lossen door in mijn instellingen. te rommelen. Verrek: na me maandenlang geërgerd te hebben wat het rondje opeens verdwenen. Dankzij een vriendin die me jarenlang heeft geholpen bij het uitzoeken van een nieuwe telefoon. Wat het euvel was heb ik niet eens gevraagd- dat het weg was vond ik genoeg.

8 gedachten over “Dag 4543: #dtv

 1. Linda

  Oh zo irritant is dat..ik hou er ook niet van hoor, wil ook weten wat t is…dan heb je t nog lang volgehouden…

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Soms heb ik geduld, maar het is natuurlijk belachelijk dat ik er zo lang mee rondgelopen heb.

   Reageren
 2. Myrna

  Dat is de instelling vervanging van de home button. Als die kapot zou zijn kan je op dat rondje drukken !!

  Reageren
 3. chucky1012

  Wat vervelend…..
  Allen heel erg bedankt want nu weet ik ook eindelijk wat dit is……
  Ik had ook eens gehad maar je deze beginnende bejaarde wist het ook niet…..

  Xoxo

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>