Dag 4545: Versleten

dav

Het zat er vast een hele tijd aan te komen, maar ik merkte gisteren pas dat de e-toets volledig versleten is, Er zit zelfs een gat in het stuk plastic! Ruim drie jaar geleden kocht ik een nieuwe iMac omdat de oude kaduuk was. Maar het toetsenbord deed het nog, dus die heb ik nog drie jaar gebruikt. De muis heb ik wel vervangen, want daar moesten batterijen in en ik vind opladen veel handiger.

Omdat ik een beetje laks ben, heb ik nog een stukje getikt op het oude toetsenbord en zodra ik de eerste letter van mijn voornaam moest indrukken, gebeurde er niks. Zo duurde het schrijven van een kort stukje toch veel langer dan strikt noodzakelijk. Zoiets hou ik normaliter wekenlang vol totdat Ronald me attent maakt op het feit dat het te belachelijk voor woorden is, dat gebruiken van een toetsenbord waarop meerdere veelgebruikte toetsen niet meer te herkennen zijn.

Dus liep ik maar naar de kast waar ik allerlei nuttige spullen in bewaar. In een doos vond ik behalve de oude muis, een gloednieuw toetsenbord zonder special numeriek deel en een kabeltje dat ik hard nodig heb, want de mijne wordt steeds gejat. Door kaboutertjes, want niemand geeft toe dat hij het was. Misschien maak ik wel een paar felgekleurde linten vast aan het zojuist gevonden kabeltje. Of ik ga aan de slag met mijn Disney prinsessen washi tape. Als dat laatste niet helpt, weet ik het ook niet meer.

Hieronder zie je mijn nieuwe toetsenbord. Het is wennen nu ik een stukje dat ik toch nooit gebruikte moet missen. Het is wel handzamer, want nu kan ik het toetsenbord onder het beeldscherm parkeren. Het ding is trouwens nog opvallend wit ook en dat betekent dat ik het oude toetsenbord veel te smerig heb laten worden. Van Road mag ik niet eten en drinken als ik zit te tikken, maar ik luister toevallig nooit. Dat ga ik in de toekomst wel doen, want ik zie nu wel hoe fraai het toetsenbord eigenlijk is.

 

mde

4 gedachten over “Dag 4545: Versleten

 1. Linda

  Hahahahaha mag je dat niet van hem! Maar wat fijn dat je er nog één had, zo zie je maar, wie wat bewaard..

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat zou ik gewoon niet moeten doen. Je weet niet hoe vies mijn oude toetsenbord is. Alsof ‘ie van Floddertje is :)

   Reageren
 2. Myrna

  Wel fijn dat je de nieuwe nog niet hebt gebruikt. Nu heb je een hagelwitte goed werkende !!
  Irritant als de letters eraf gesleten zijn hè.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Er zat gewoon een gat in de toets!Nu heb ik een verse die hopelijk nog lang mee zal gaan.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>