Dag 4547: Mouches volantes

btf

Op wat rimpels, de zakkende oogleden en de wallen is er weinig mis met mijn linkeroog. Maar helaas heb ik sinds gistermiddag last van mouches volantes. Dat het verschijnsel die naam heeft, ontdekte ik toen ik op internet op ging zoeken wat die rare dingen waren die ik voor mijn ogen zag bewegen?

Het viel me opeens op toen ik buiten liep met Apollo. Eerst echt ik dat er een haar voor mijn oog hing. Maar er was niets dat ik weg kon vegen. Eenmaal thuis ben ik in een spiegeltje gaan turen. Was ik wat te royaal omgesprongen met de mascara? Zat er viezigheid in mijn oog? Het leek net een stuk verbrand haar.

Het kan een ouderdomsverschijnsel zijn en het kan geen kwaad. Ze noemen het ook wel glasvochtvertroebelingen en als de draadjes en spinnetjes bewegen en niet op een vaste plek zitten, is de kans dat je iets ernstigs mankeert erg klein. Het kan trouwens ook door vermoeidheid komen en ik heb de laatste week wat te weinig slaap gehad.

Vooralsnog irriteert met me niet en dat komt vast omdat ik er geen last van heb als ik rustig zit te lezen. Maar voor de zekerheid ga ik vanaf morgen toch maar weer overdag een dutje doen. Ook zal ik voorlopig even wat minder stoppen met het spelen van spelletjes op mijn telefoon. Dat gestaar lijkt me niet zo goed en wellicht zit ik veel te veel te focussen. We lukken wel zien.

4 gedachten over “Dag 4547: Mouches volantes

 1. Linda

  Jemig, El dat is niet oke…zat ook gelijk te denken aan te weinig slaap…denk dat je tussen de middag echt even goed moet gaan liggen en niet half op de stoel dutten…even goed rusten, hoor!

  Reageren
 2. Myrna

  Het is helaas de leeftijd El. Niks ernstigs gelukkig.
  Maar jouw eyeliner. Is dat die van de Action ?

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Daar is dan niets aan te doen. Ach, ik zal er wel aan wennen.
   Di eyeliner is van e.l.f. cosmetics. Te koop bij Douglas. Gebruikt met een heel fijn (letterlijk en figuurlijk) kwastje van Real Techniques.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>