Dag 4548: Niet meer zeuren

mde

Nu doe ik graag alsof ik een leuke vrouw ben, maar ik geef toe dat ik behoorlijk kan zeuren. Zo wil ik graag dat mijn man stopt met roken en zou ik het fijn vinden als mijn kind geen etenswaren op zijn kamer en in de mancave laat slingeren. Want ik wil geen ongedierte in huis. Ronald zal waarschijnlijk pas stoppen met het roken van sigaretten als hij tussen zes plankjes ligt en Mika zou maar eens moeten schrikken. Maar ja, dan overkomt het mij ook.

Om spullen zeur ik niet. Dat is niet belangrijk genoeg en ik heb al zoveel zooi. Maar ik heb wel bedongen dat ik in het geval van een erfenis een paar belachelijk dure schoenen krijg. Bijna zou ik er aan willen toevoegen dat ik daarmee op de begraafplaats ga dansen, maar dat is niet netjes. Je zal zien dat ik dan iets breek.

Waar ik de laatst maanden wel om gezeurd heb, is een Big Mac. Ronald heeft een hekel aan het voedsel van McDonald’s. Hij zegt dat alles naar karton smaakt. En dat als ik zonodig junkfood wil eten hij Burger King een betere optie vindt. Maar vorige week had hij er genoeg van en hij beloofde dat hij binnenkort na het werk wel even langs de Mac zou rijden.

Nou, dat hoeft niet meer. Bas en Mika gingen er iets halen en voor mij namen ze een Big Mac menu mee. De frietjes smaakten naar inderdaad naar karton- ze zijn alleen smakelijk als ze net uit de frituur komen. En die grote hamburger? Die was zo groot niet meer. Die was echt gekrompen. Het broodje was niet meer belachelijk zacht, maar vrij hard. Het vlees smaakte nergens naar en er zat relatief veel sla en saus op. Niet te kanen. Na tientallen jaren ben ik eindelijk afgeknapt op de Golden Arches.

4 gedachten over “Dag 4548: Niet meer zeuren

 1. Myrna

  Ohhh wat een teleurstelling. Ik ook al jaren geen Mac gehad. Maar nu ik dit lees laat maar zitten.

  Reageren
 2. Linda

  Meen je dat nou wat jammer…vond het ook altijd zo lekker maar haal het nooit hoor, mij te duur en ik denk ook dat het per filiaal verschilt…en kan zomaar zijn dat ze alles in kleiner formaat maken voor dezelfde prijs, heb ik gisteren ook gemerkt, bij Bregje

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   En ik heb zulke mooie herinneringen aan de Mac.Ik nam Charles mee toen hij nog klein was- als hij de hele dag mijn hand vast zou houden, gingen we naar McDonald’s. Ging later vaak met leerlingen en ik heb een keer twee kinderen uit mijn mentorklas op pad gestuurd met mijn portemonnee. Mocht de hele groep een bestelling opgeven. Zo leuk! En nu vond ik het niet meer lekker. Wat een teleurstelling!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>