Dag 4549: Pokémonautomaat

dav

Er zijn automaten waarin je snoep, frisdrank en brood aantreft. Jarenlang haalde ik mijn ontbijt uit zo’n apparaat- dat was in de tijd dat ik zelfs mijn leerlingen met kleingeld op weg stuurde voor twee zakjes chips. Dat was toen iedereen nog contant geld op zak had. Tegenwoordig heb ik dat niet meer, maar ik kom dan ook nauwelijks op plekken waar je lekkers uit een automaat kunt halen.

Van de week ging ik weer eens naar de supermarkt en bij de ingang knalde ik bijna tegen een Pokémonbautomaat op. Want ik was al bezig met het pakken van mijn telefoon om mijn klantenpas te scannen. Stond ik opeens oog in oog met een gigantische vending machine, een echte Wurlitzer nog wel. Er zat niets eetbaars in, maar je kon er wel je verzameling Pokémonkaarten aanvullen.

Vroeger moesten ouders/verzorger altijd kleingeld hebben voor zo’n ding waarin kinderen door elkaar geschud konden worden.- een auto of bootje. En bij de ingang van C&A stond een paard met een zadel en stijgbeugels. Wij deden daar niet aan. Tegen Mika zei ik dan dat het ding kapot was en na twee keer vroeg hij niets meer. Zielig? Nou, hij is echt niets tekort gekomen. Maar ik vond het zonde van het geld en ook zonde van mijn tijd.

Wat Pokémonkaarten betreft werd hij verwend. De eerste stapel kreeg hij van één van mijn oppaskinderen. Die gaf zomaar tientallen kaarten weg en dat was natuurlijk hartstikke lief van hem. Daarna wilde Mika graag meer kaarten en al zijn zakgeld werd uitgegeven in de speelgoedwinkel. Hij heeft ze nog steeds en ik vraag me af wat hij doet als hij in de supermarkt staat met wat muntgeld in zijn zak.

De automaat lijkt me een ramp voor ouders die slecht nee kunnen verkopen. Voordat ze door het hekje gaan staat hun kroost vast al te zeuren en dan moeten ze nog langs de snoepafdeling en de schappen met suikerhoudende drankjes. Plus dat rek bij de kassa waar ook spullen aan hangen waar kinderen om gaan schreeuwen. Nee zeggen kan ik heel goed, maar ik ben toch blij dat ik geen kleine kinderen heb. En met kleinkinderen ga ik gewoon niet naar de supermark.

dav

2 gedachten over “Dag 4549: Pokémonautomaat

 1. Linda

  Jemig…ze verzinnen ze wel. Hoop niet er veel van waarde in zit, in die kaarten anders is het wachten op een kraak.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Misschien doe ik boodschappen oude juiste tijdstippen, maar ik heb nog geen dreinende kinderen bij de automaat gezien.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>