Dag 4553: Bijna dood

IMG_20220528_134520

Het gaat over planten hoor- voor zover ik weet is er niemand die ik liefheb naar de eeuwige jachtvelden. Misschien moet ik meer van mijn planten gaan houden, want ik laat ze toch veel te snel doodgaan. Blijkbaar kan ik niet onthouden dat het handig is om iedere week een vast moment uit te kiezen om de boel water te geven. Als ik zo slecht voor mezelf zou zorgen, paste ik binnen een paar weken in maat 34.

Het is heel makkelijk om bijna dode planten maar in de groene kliko te donderen. We geven onszelf een tweede kans en hopen dat de planten in kwestie daar blij mee zijn. Zoals op de foto te zien is, hebben we sinds kort een nieuwe regenton waar 200 liter water in past. Misschien gaat het binnenkort regenen en dan kunnen we het hemelwater mooi gebruiken om de planten te begieten. Anders doen we het toch maar met betrekkelijk kostbaar drinkwater.

Bovenop de regenton heb ik twee hangplanten gezet. Dat zijn kamerplanten die ik schromelijk verwaarloosd heb. Maar er zitten nog groene blaadjes aan, die wie weet is er nog hoop. We zijn van plan nog wat hangplanten voor buiten te kopen, want ik denk dat het wel leuk staat. Als de planten op de regenton het weer gaan doen, zal ik ze braaf naar binnen halen als het weer wat kouder wordt. We gaan ze natuurlijk niet redden om ze in de herfst alsnog ten onder te laten gaan.

Linksonder zie je een hortensia- wat ervan over is gebleven. Een paar jaar geleden kocht ik er drie bij Albert Heijn. Eentje zette ik in de volle grond en die ging dus al snel dood. De andere doet het uitstekend en nummer drie wilde ik bijna weggooien. Tot Ronald een paar minuscule blaadjes zag. Vooruit, deze hortensia gaan we redden. Het zullen trouwens wel exemplaren voor in huis zijn.

De bonsai ficus was hartstikke duur. Daarom was het zo zonde dat we ‘m wat te lang buiten lieten staan. Deze plant had in de herfst binnengehaald moeten worden. We hebben goede hoop dat het toch in orde gaat komen, want er is al wat groen te bespeuren. Als dat zo is, ben ik heel blij. Want ik heb die ficus altijd heel mooi gevonden. Het zou fijn zijn als ik regelmatig kan laten zien dat het de goede kant opgaat.

4 gedachten over “Dag 4553: Bijna dood

 1. Linda

  Hahahaha ik verbaas me altijd dat jullie dat geduld hebben…bij mij zouden ze allang richting gft gegaan zijn…trouwens geen enkele hortensia is voor binnen…ze worden zo wel aangeboden, maar is de bedoeling om ze erna toch buiten te zetten, dus daar hebben jullie jiks mis mee gedaan 🙂

  Reageren
 2. Myrna

  Ik heb ook een bonsai te lang buiten laten staan. Zo zonde. Helemaal bevroren en niet meer te redden.
  En ook wat pannenkoek plantjes. Ook naar de eeuwige jachtvelden.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Maar je hebt gelukkig nog veel stekjes van je pannenkoekplantjes toch? Ik moet nodig stekken- heb ik gelijk weer wat potjes vol.
   Ik hoop dat de bonsai ficus nog te redden is. Ik hou je op de hoogte.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *