Dag 456: Sneeuw

dav

Toen ik gisteren vernam dat het vandaag zou gaan sneeuwen, baalde ik flink. Want ik hou niet van sneeuw. Je krijgt er koude voeten van, het zorgt voor gladde plekken en met een beetje pech is er gestrooid en raken je schoenen beschadigd. Vanochtend heb ik  gezocht hoeveel stukjes ik heb geschreven over sneeuw en dat bleken er best veel te zijn.

Met BAM heb ik vaak door besneeuwde parken gelopen en dat vond hij best. Blaze vond er helemaal niets aan en ik las zelfs dat hij me een keer naar huis heeft getrokken, Fluffy en Popje hebben sinds hun komst naar Nederland alleen een beetje natte en dus snel verdwijnende sneeuw gezien en Apollo heeft geluk gehad. De sneeuw bleef niet liggen.

Toen ik jong was gingen we naar het bos als het flink gesneeuwd had. Dan liepen we op onze laarsjes door de witte zooi te banjeren en als we geluk hadden namen onze ouders een slee mee zodat we van witte heuveltjes konden glijden. Thuis werden we dan verwend met gloeiendhete thee of warme chocolademelk. Overigens deden wij dat ook toen Mika nog klein was.

Ronald zegt dat het morgen weer betrekkelijk warm wordt en ik hoop dat het uitkomt. Het staat wel leuk hoor, zo’n wit laagje in de borders. De meisjes vinden het ook wel aardig om erdoorheen te trippelen. Apollo keek even met grote ogen naar buiten toen hij de sneeuwvlokken zag vallen. Maar hij wilde niet met zijn zusjes de tuin in. Toen we de middagronde deden, gleed ik bijna uit.  Zo, ik ben het nu al zat, dat echte winterweer waar iedereen zo dol op is.

 

6 gedachten over “Dag 456: Sneeuw

 1. Linda

  Is leuk om te zien en als je in een mooie omgeving bent, waar de zon heerlijk schijnt, zodat je niet verkleumd…hier gaat dat niet op, dus kom maar op met de warmende temperaturen ;)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   In het bos is het leuk, maar niet op de stoeptegels die glad worden en waar je met een hond overheen moet lopen.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>