Dag 4562: Walkman

InCollage_20220606_152706317

De eerste keren dat ik met een walkman de straat opging, werd ik nagekeken. Het ding was niet eens van mij. Waarschijnlijk van een zusje dat zo lief was mij de walkman te lenen. Het zal lang geleden zijn, want ik had toen genoeg cassettebandjes, sommige waren nog speciaal voor mij gemaakt ook. Als je een mixtape van iemand kreeg, voelde je je vereerd, want het was een hele klus om zo’n bandje netjes vol te zetten met leuke muziek.

Als snel kocht ik mijn eigen walkman, een mooie zwarte Sony . Op de tapes die ik afspeelde, stond balletmuziek en punk. Maar al snel na de introductie van de discman stopte ik met het gebruiken van mijn geliefde walkman en ik weet niet wat ik ermee gedaan heb. Aan een zusje gegeven of zomaar weggedonderd? Mijn eerste discman sloeg nog weleens over als ik stevig doorliep en op zulke momenten miste ik mijn walkman wel een beetje.

Even heb ik nog een MP3-speler gehad, gekregen van mijn werkgever om er mondelinge examens mee vast te leggen. Daarna kreeg ik mijn eerste iPod en een paar jaar geleden kocht ik  speciaal voor Spotify een iPod Touch. En toch nam ik die stokoude walkman uit de kringloopwinkel om de hoek mee. Het ding lag in de originele verpakking bij de kassa en ik kocht ‘m omdat ik nog cassettebandjes had en het aan Mika wilde laten zien.

Het was een leuk plastic geval met een hoofdtelefoon waarvan de kussentjes al half vergaan waren. Batterijen had ik gelukkig nog, dus ik kon gelijk aan de gang. Snel zocht ik muziek po- dezelfde die ik vroeger ook in mijn walkman stopte. Ton bleek dat er helaas iets ontbrak waardoor het ding niet werkte. Teleurgesteld borg ik het ding op. Vandaag wilde ik eens kijken wat er aan ontbrak.

Misschien zou iemand nog wel een oude walkman hebben waar ik het ontbrekende deel uit kon slopen. Dus ging ik toch even zoeken, maar helaas heb ik weer eens iets zo goed opgeborgen dat het onvindbaar blijkt. Jammer, want ik had juist zin om te kijken of ik de walkman aan de gang kon krijgen. Voorlopig heb ik dus alleen de foto’s nog maar. De garantietermijn zal inmiddels wel versterken zijn.

4 gedachten over “Dag 4562: Walkman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>