Dag 4564: Regenton in de voortuin

dav

Die voortuin is ook een project, want we willen de boel mooier maken. Volgend jaar wil ik zonnebloemen tegen de muur laten groeien en we willen wat fraaie bodembedekkers planten. Tegen de andere muur moet ook nog wat komen. Een paar plantenbakken of wat flinke bloempotten? En wat komt erin te zitten?

We hebben de vlinderstruik gestekt en het zou leuk zijn als we ook in de voortuin vlinders kunnen lokken. Het liefst zet ik er vaste planten neer, want ik vind het zo zonde om aan het eind van de zomer van alles weg te gooien. Misschien ga ik toch weer proberen lavendel in leven te houden en dat zou kunnen lukken met een wat wat minder rijke grond, zei de hovenier die ik weleens spreek.

Straks maar weer eens bladeren in mijn bloemen- en plantenboeken voor wat inspiratie. Laten we ons maar goed inlezen voordat we planten kopen die niet geschikt zijn voor de voortuin waar het in de middag flink zonnig kan zijn. In ieder geval hebben we nu een regenton in de voortuin. Om het ding dat eerst in de achtertuin stond goed aan te sluiten ging Ronald van alles halen bij de bouwmarkt. Het regent al de hele dag, dus wij zijn klaar voor een periode van droogte.

Straks hoeven we niet meer te sjouwen met gieters waardoor er een waterspoor door het huis loopt. We kunnen nu water tappen uit de regenton. Het is iets dat ik iedereen kan aanraden. Net nadat we deze regenton hadden aangeschaft, las ik in de krant dat de gemeente net de laatste gratis tonnen had uitgedeeld. Want van Spijkenisse kan je veel zeggen, maar ze zijn behoorlijk groen.

Dus wie net als wij graag een groene voor- en achtertuin wil, moet maar eens kijken of de gemeente nog iets nuttigs te vergeven heeft. Want tuinieren is duur zat. Maar iedere keer ls we de achtertuin zien, denken we aan mama. Die was erg blij geweest met onze tuin. Kon ze nog maar op de tuinbank zitten met een boek en iets lekkers. In ieder geval was zij Ronalds inspiratie en we geloven graag dat ze alles kan zien. Kom maar op met je veertjes, mam!

4 gedachten over “Dag 4564: Regenton in de voortuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>