Dag 4568: #rgjournalprompts (19)

Screenshot_20220605_151902

Wat een rare vraag om in juni te beantwoorden: hoe breng ik graag een koude avond door? Nu is het nog lang geen zomer en hoogstwaarschijnlijk heb ik het ergste op een hittegolf na nog niet gehad. En toch heb ik weleens ‘s avonds zitten puffen in mijn stoel. De ventilator hebi ik nog niet gebruikt, maar ik heb toch al een paar keer in een niemendalletje beneden gezeten.

Het is niet zo fijn om in winterse sferen honden uit te laten, maar ‘s avonds vind ik het heerlijk als de temperatuur flink zakt. Een vriendin is zich een keer rot geschrokken toen ze me thuis aantrof in een kasjmier joggingbroek. Die dacht zeker dat ik 24/7 in fancy LBD’s rondhobbel. Welnee, na het avondeten trek ook ik iets makkelijks aan.

In die dure joggingbroek zitten inmiddels gaten, dus op een koude avond draag ik een wijde zijden broek. Met daarboven een hemdje en een pyjamajasje. Dan ben ik helemaal klaar voor een avond Netflixen. Als Ronald thuis is, wan series kijk ik zelden in mijn eentje. Alleen als ik heel zeker weer dat hij er toch niets aan gaat vinden.

Maar het fijnst zijn de koude avonden die ik met een boek doorbreng. Dan zit ik onderuitgezakt op de bank tussen drie honden. Dan is het al snel niet zo koud meer. Meestal zet ik een mooi muziekje op dat niet al te zeer afleidt. Op zo’n avond gaan er veel glazen thee doorheen. Dat ik er ‘s nachts wat vaker uit moet, maakt me niet uit.

Tussen de hoofdstukken door app ik af en toe met vriendinnen en voer ik gesprekken met de hondenkinderen. Nou ja, ik klets maar wat en zij kijken me soms aan. Geen idee wat ze ervan denken. Heel soms lees ik wat voor, maar dan niet uit het boek dat ik zelf lees. Een hoofdstuk it Floddertje schijnen ze wel leuk te vinden. Al met al een hele gewone vrijetijdsbesteding net zoals veel mensen met boeken en huisdieren.

2 gedachten over “Dag 4568: #rgjournalprompts (19)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>