Dag 4569: Sudoku

Screenshot_20220613_134353

Sinds een paar weken ben ik verzot op het spelen van sudoku. Dit cijferspel wil ik graag onder de knie krijgen, want ik heb altijd het idee dat ik er beter in zou moeten zijn. Dus begon ik met het downloaden van een app. Natuurlijk speel ik al wekenlang het makkelijke niveau en dat gaat me gelukkig steeds beter af.

Er is een mogelijkheid om aantekeningen te maken, maar dat wil ik absoluut niet. Hier worden alleen cijfers ingevuld als ik er helemaal van overtuigd zijn dat ze op de goede plaats terechtkomen. Je schijnt ook om hints te kunnen vragen, maar ook dat doe ik niet. Alles moet ik zelf gezien hebben.

Erg goed ben ik er trouwens niet in, want mijn record staat op iets langer dan vijf minuten. Maar ik ben er trots op dat ik zelf heb uitgevonden hoe ik erachter kan komen welk cijfer op welke plaats hoort. Dar doe ik het voor- ik wil gewoon wat slimmer worden als het om het oplossen van cijferpuzzels gaat.

Ooit ga ik een niveau hoger spelen, maar niet voordat ik merk dat ik in de gaten heb hoe ik constant weinig minuten nodig heb om een spel op te lossen. Voorlopig ben ik dus wel vande straat. Inmiddels is sudoku het enige spel dat ik op mijn telefoon speel en een vintage GameBoy staat niet langer op mijn wensenlijst.

2 gedachten over “Dag 4569: Sudoku

  1. Linda

    Leuk is dat hè…ook heel verslavend..ik heb gisteren met Bas mee gekeken met een schaakapp, ook heel leuk!

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *