Dag 4571: Zonnebloemen en een roos

InCollage_20220615_151229457

Er moet nog veel gebeuren voordat de voortuin echt mooi is. We gaan nog wel een en ander aanschaffen, maar we moeten ook geduld hebben. Het duurt wel even voordat alle struiken en planten groot zijn. En dan moeten we weer zorgen dat het niet uit de hand gaat lopen. In de achtertuin zijn de hortensia’s namelijk wel wat erg groot geworden. Daar gaan we over enkele maanden de snoeischaar in zetten.

Omdat ik een paar keer per dag gebruik maak van de voordeur hoop ik maar dat het me gaat opvallen als er weer nodig getuinierd moet worden. Maar voorlopig blader ik wat af in mijn tuinboeken en sla ik de adviezen van Linda op. Zojuist heeft ze me geattendeerd op een YouTube kanaal van een man die op een hele fijne manier tuinadviezen geeft. Heb me gelijk geabonneerd.

Het zal nog een tijd duren voordat ik het tuinieren in de vingers heb. Zo ben ik waarschijnlijk net iets te laat met het zaaien van zonnebloemen. Een paar dagen geleden stopte ik zaden in de border  en nu is er al wat naar boven gekomen. Ze staan lekker dicht bij de muur waar laat in de ochtend al flink wat zon komt. Als ze echt groot gaan worden, hoef ik niet bang te zijn dat ze snel omvallen, want we kunnen de boel goed vastzetten.

Met de rozenstruik die al in de voortuin stond toen we hier kwamen wonen, gaat het altijd goed. Eén keer hebben we luizen moeten verwijderen, maar sindsdien gaat het voorspoedig. Zw moeten wel zorgen dat de boel niet teveel naar de straatkant gaat hangen, want het lijkt erop dat het hele kwaadaardige mensen aanzet tot het kapot schoppen van de rozen.

Klinkt dat alsof ik mensen niet vertrouw? Inderdaad. Want ik heb goed naar de rozenblaadjes op de grond gekeken en conclusies getrokken. Wat dat betreft ben ik net Dexter. Blaadjes kunnen uitvallen als de bloem het opgeeft en ze kunnen vallen als de postbode wat lomp rondbanjert. Maar goed, we kijken af en toe naar de voortuin omdat we er zo blij mee zijn en eventuele struikschoppers bedenken zich vast als ze onze tronies voor het keukenraam zien.

IMG_20220615_150926

4 gedachten over “Dag 4571: Zonnebloemen en een roos

    1. Pippi Bericht auteur

      Ik hoop toch zo dat de zonnebloemen straks wat groter worden. De roze roze komen ieder jaar weer. Ook als we er niks aan doen.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>