Dag 4572: #tbt #154

IMG_20220616_122146

Nu eens een oude foto waar ik zelf niet op sta. Deze is gemaakt voordat papa aan de gang ging met golfplaten om inkijk in de tuin tegen te gaan. Nu zie ik dat het er veel beter uitzag zonder die lelijke beplating. Destijds hadden we een prachtige schommelbank waar ik nu urenlang op zou kunnen liggen lezen.

Emily zit op het fietsje dat ik ooit van Oom Ed kreeg en ze draagt het rode schortje dat ik ook droeg. Dat heb je met vier meiden- ze dragen elkaars kleren. Overigens trokken we Charles ook weleens een jurk aan en dan deden we zijn haar in staartjes. Misschien vond hij dat niet geweldig, maar hij liet het wel toe.

Charles was op deze foto nog erg jong. Waarschijnlijk kon hij nog niet eens lopen. Hij zit op schoot bij Renée. Samen zitten ze op een schommel waarvan je de latjes naar boven kon schuiven. Dat vonden mijn ouders vast veiliger dan zo’n eenvoudig plankje waar je zo van af kon vallen.

Saskia staat achter de schommel en ik. denk dat ze het groen met oranje badpak draagt dat ik aanhad als we  gingen schoolzwemmen. Ja, dat bestond toen nog. We gingen met de bus naar een Leids zwembad. Lang heeft dat niet geduurd, want uiteindelijk gingen we allemaal op zwemles in het dorp.

Het is zo leuk om die oude foto’s te zien. Wij speelden meestal in de tuin. Dat was voor mama veel overzichtelijker. Als vijf kinderen uitvlogen, kon ze ons natuurlijk niet allemaal in de gaten houden. Maar op een gegeven moment waren we niet tegen te houden. Als we thuis moesten komen, floot mama heel hard op haar vingers. Dan moest je snel naar huis komen. Het was een heerlijk onbezorgde jeugd.

4 gedachten over “Dag 4572: #tbt #154

 1. Linda

  Wat een leuke foto…al die meiden en je zit hun gezicht erin wie wie is…en dan dat mooie lange haar…die Charles, al die zussen hij zal best verwend zijn door al die moedertjes 😉

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Toen Charles nog klein was hebben we wel met hem lopen sollen hoor. Ik kan me nog herinneren dat ik hem meenam als ik ging winkelen in Leiden. Gingen we na afloop naar de Mac.
   Ja, je herkent mijn zusjes wel. Na al die jaren 🙂

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *