Dag 4574: Pinkpop 2022

sdr

Wij houden heel veel van muziek, maar naar festivals gaan doen we niet meer. Ten eerste willen we de honden niet alleen laten en ten tweede wordt het ons allemaal te druk. Urenlang staan is ook niet iets waar ik veel trek in heb. Het is ook vaak extreem weer als er iets plaatsvindt waar we stiekem best naartoe zouden willen gaan. Of de regen komt met bakken uit de lucht of het is schofterig warm.

We waren blij dat we deze editie van Pinkpop aan ons voorbij hebben laten gaan, want ik kreeg het al benauwd toen ik de beelden van duizenden mensen op een groot grasveld zag. En slapen op een camping? Nou, als het niet echt hoeft doen we dat nooit. Die hle ellende met de watertappunten maakte me ook niet erg blij. Dan kan toch zeker wel beter?

Gelukkig kunnen we deze keer naar kanaal 82 gaan, want daar wordt bijna alles uitgezonden. Wij waren de enige muziekliefhebbers niet die heerlijk op de bank hebben gekeken. Een ijskoud drankje erbij, een kraan waar je liters water uit kunt krijgen en snacks die niet allemaal gefrituurd zijn. Of achterlijk duur. Op Twitter zag ik dat veel meer mensen op deze manier genoten van Pinkpop.

Er werd veel geklaagd over de beeldkwaliteit, maar dat zien wij niet. Onze oude ogen gaan hard achteruit vrees ik. Over het geluid zeuren wij ook niet, want onze oren hebben in de afgelopen decennia nogal wat te verduren gehad. Zaniken als iemand net iets minder goed bij stem is? We zijn al blij dat men niet een minuut voor aanvang van de show positief getest is op corona.

We kijken de hele dag- van het middaguur tot middernacht. Gisteravond kon Apollo pas gaan slapen nadat hij twee uur naar Metallica had moeten luisteren en daarna ging zijn vader nog naar de tweede vrije training in Canada kijken. Vanavond ga ik bijtijds naar bed, want ik hou niet van Pearl Jam. Als ik morgen heb kunnen kijken naar Nile Rodgers & Chic ben ik helemaal gelukkig.

2 gedachten over “Dag 4574: Pinkpop 2022

 1. Linda

  Toch heerlijk aalsmje op deze manier kan mee genieten..de sfeer daar zal best anders zijn, maar daar kunnen ze niet languit met een heerlijk drankje erbij en naar de wc gaan, zonder in de rij te staan…en hoorde over dat water, er stond één stand, belachelijk.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Urenlang staan levert al problemen op.Laat staan in die hitte! We hebben hier alles bij de hand al wil ik heus wel geloven dat de ervaring intenser is als je aanwezig bent in Landgraaf.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>