Dag 4575: De voortuin (4)

sdr

Vorige week besloot Ronald twee vrije dagen te nemen en vandaag was dag 1. Dat hij ‘s ochtends naar een lokaal tuincentrum zou gaan om daar een en ander te halen, had ik helemaal niet verwacht. Het was best warm, maar hij is gelijk na thuiskomst aan de slag gegaan. Hij had bedacht dt we nog wat meer planten inde voortuin konden gebruiken. Op de foto hierboven zie je het resultaat van zijn noeste arbeid.

IMG_20220620_152805

We zijn heel benieuwd of de passiebloemen , de pluimspirea en de zegge het goed gaan doen in de nieuwe border. Misschien kopen we  er nog wat bodembedekkers bij, als we daar niet te laat mee zijn tenminste.

IMG_20220620_152749

In de kleurrijke border is wat sedum bijgekomen. De zonnebloemen beginnen al flink te groeien, maar voorlopig zijn het nog kleine groene plantjes. We denken dat de hortensia’s al wat zijn gegroeid.

IMG_20220620_152736

Ronald heeft een zak basaltsteentjes uitgestrooid. De regenton is inmiddels leeg en ik hoop dat we de komende dagen nog wat regen kunnen verwachten.

sdr

 

Die vlinderstruik in de mooie zwarte pot staat er al sinds enkele dagen. Vorig jaar knipte Ronald een paar takken van de struik in de achtertuin af en het resultaat van die actie staat nu in de voortuin. We doen alles om vlinders, hommels, bijen en lieveheersbeestjes naar de voor- en achtertuin te lokken en we hopen dat het gaat lukken.

8 gedachten over “Dag 4575: De voortuin (4)

 1. Cindy

  Ziet er prachtig uit, zo leuk al die bloemen en planten.
  Moet het zelf doen met alleen een rozenstruik. Alle oude zooi van vorig jaar staat er nog, verdord en wel.
  Zou na mijn vakantie alles opruimen en lekker veel eenjarigen in potten doen.
  Tja, dat ging niet door door mijn enkel. Nou ja, volgend jaar maar weer hoor.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Zo jammer dat je niets aan de tuin hebt kunnen doen. Maar ja, het is niet anders. Kan je alvast nadenken over wat je gaat planten.
   Gaat het een beetje? Met loopgips kan je wel wat doen, maar je hebt natuurlijk twee enkels die beschadigd zijn.

   Reageren
   1. Cindy

    Ja gaat wel hoor, maar het kost zoveel energie om te lopen met loopgips dat ik die hard nodig heb voor de noodzakelijke huishoudelijke dingen. Planten water geven en verzorgen zou in theorie nu wel kunnen (maar kan ze niet kopen, dus houdt het op) maar haal dan liever even de stofzuiger door de kamer zeg maar. De gekneusde enkel gaat helemaal prima nu.
    Maar ben blij als het gips eraf gaat (29 juni)

    Reageren
    1. Pippi Bericht auteur

     Nog maar een weekje dus. Kan je eindelijk weer makkelijk lopen. Is vast een beetje wennen in het begin.

     Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>