Dag 4575: #rgjournalprompts (20)

Screenshot_20220605_151902

Een geweldige huisvrouw ben ik niet en als ik mezelf een cijfer moest geven, kwam ik toch echt uit op een dikke onvoldoende. Ht boeit me gewoon niet en de ellende is dat je alle werkzaamheden minstens eenmaal per week dient uit te voeren. Dan is het toch veel van hetzelfde. Zelfs het wassen en strijken verveelt en dat is nog wel mijn favoriete klus.

Het meeste vervelende huishoudelijke werkje is toch wel stofzuigen. En dat terwijl we twee stofzuigers hebben en er nooit gesjouwd hoeft worden met die dingen. Maar het is een gebed zonder eind. Om het huis een beetje hondenhaarvrij te krijgen, moet je wel drie keer per dag stofzuigen. Want je wilt niet weten hoeveel er van drie honden af komt.

BAM kostte ons weinig werk en hij liet zich ook graag stofzuigen. Hele plukken kwamen er van Blaze af en met Dotje was het niet veel beter. Maar Apollo en zijn zusjes spannen de kroon. We hebben een mooie Dyson kruimeldief en het reservoir zit altijd snel vol met hondenharen. We hebben overwogen een robotstofzuiger aan te schaffen, maar e hebben besloten dat niet te doen.

Hoogstwaarschijnlijk is Fluffy er bang voor en dan zak Popje haar zus gaan redden door het apparaat aan te vallen. Ook denken we niet dat Apollo het fijn vindt als het op hem af komt ls hij lekker op de plavuizen ligt te slapen. Overigens ben ikzelf de hoofdstofzuiger niet- dat klusje neemt Ronald op zich.

Zullen we in een volgend leven zo’n leuke naakthond nemen? Het zou een hoop stofzuigwerk schelen, maar zo’n hond heeft een zeer gevoelige huid en waarschijnlijk moet ik hem of haar de hele dag insmeren met zonnebrandcrème of andere smeersels om de huid gehydrateerd te houden. Dat vind ik ook teveel gedoe. Net als het uitzoeken van een prijzige hond waar geen haar van af komt. We zullen dus met de hondenharen moeten leven. En ze zijn het meer dan waard.

2 gedachten over “Dag 4575: #rgjournalprompts (20)

  1. Linda

    Ja elke week komt hetzelfde weer voorbij…daarom ben ik eerlijk gezegd blij dat ik het niet meer doe voor centjes, want elke week de huizen van een ander soppen, dat word echt saai…

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>