Dag 4577: Bijvoeding

InCollage_20220621_173621018

Het zal in de zomer vast niet nodig zijn de vogels in de tuin bij te voeren. In het kerstpakket dat Ronald maanden later kreeg, zaten een plastic voederhuisje en een zak vogelvoer. Op dat moment was de winter al bijna voorbij. Maar Ronald vond het gisteren leuk om het huisje toch maar aan de schutting te hangen.

Vandaag bleek dat de vogels al ontdekt hebben waar ze makkelijk aan voedsel kunnen komen. De kleine vogeltjes kwamen het eerst, maar later verschenen toch enkele grote zwarte schrokoppen. We zullen niet erg scheutig zijn met het vogelvoer, wan per slot van rekening staat er in deze buurt heel wat in bloei. Er valt vast wel wat te halen.

De watervogels in de sloot geven we niets omdat ik gelezen heb dat de woerden daar te lui van worden en hun tijd gaan besteden aan het lastig vallen van de eenden. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Het lijkt wel of men dat in de buurt ook heeft gelezen, want ik heb al een hele tijd geen hele broden meer op het grasveld zien liggen.

3 gedachten over “Dag 4577: Bijvoeding

 1. chucky1012

  Zo leuk….
  De vogels hebben daar veel plezier van dat er een vogelhuisje in julie
  tuin hangt.

  Xoxo

  Reageren
 2. Linda

  Ja die grote vogels weten t ook snel te vinden…maar ja die hebben ook honger denk ik dan maar…weet wel dat ik jaren geleden watervogels hier in een bos brood gaf, die moesten t niet eens, omdat ze daar nooit gevoerd worden, bleek…dus hun voedsel is gewoon wat groeit en bloeit.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik denk dat het bijvoeren ook niet nodig is. We maken de zak voer deze zomer dan ook niet op hoor. De rest bewaren we voor de winter.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *