Dag 4578: Hortensia

sdr

Zelf was ik het al helemaal vergeten, maar volgens Ronald is de hortensia op de foto begonnen in het eerste appartement dat we samen deelden. Hij had ook daar de tuin opgeknapt en hij vond het zo zonde om de struik die het zo goed deed achter te laten toen we verhuisden dat hij de hortensia meenam. Dat deed hij nogmaals toen we naar onze huidige woning verkasten.

Ondanks een flinke snoeibeurt hebben we nu een hortensia die bijna de hele border inneemt. En dat vind ik wel een beetje overdreven. Maar je gaat zo’n weelderig bloeiende struik niet le lijf met de snoeischaar. Niet in juni althans. Dat doen we wel als de bloemen uitgebloeid zijn en dat kan nog wel maanden duren.

Toen hij de voortuin ging opknappen, kwam hij weer op de proppen met hortensia’s. Want die doen het om welke reden dan ook erg goed. Meestal dan, want er is er ook eentje doodgegaan en een andere begint nu weer een beetje uit te lopen. Destijds kocht ik er drie voor een tientje en nummer drie doet het erg goed.

Eigenlijk ben ik de hortensia wel een beetje zat en dat komt natuurlijk omdat ik er al jaren tegenaan zit te kijken. Soms zou ik weleens iets anders uit willen proberen, maar je gaat geen gezonde plant wegdoen. Dan maar flink terugsnoeien zodra het kan. Zal je zien dat ik volgend jaar ga zeuren dat ik de prachtige witte bloemen zo mis.

8 gedachten over “Dag 4578: Hortensia

 1. Linda

  Wat is ie groot hè en deze heeft scherm bloemen, zoveel soorten zijn er en allemaal mooi…alleen de Annabel vind ik te teer.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Iets te groot naar mijn zin en de hortensia’s in de voortuin zullen we netjes snoeien.

   Reageren
 2. Pearl

  Ik ben dol op hortensia’s, in alle kleuren heb ik ze in de tuin. Als je de hortensia’s goed terugsnoeid, komen ze volgend jaar nog mooier terug.

  Reageren
   1. Pearl

    Ik doe er eerlijk gezegd helemaal niets aan, ik snoei ze in de herfst terug en mijn man onderhoudt ze verder. Hij bemest ze wel altijd met een hortensia-goedje….

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *