Dag 4579: #tbt #155

InCollage_20220620_083140902

Meestal laat ik hier foto’s zien die lang geleden gemaakt zijn. Deze zijn van afgelopen zaterdag. Maar goed, het is strikt gesproken toch een beetje throwback. Het was ontzettend leuk om het splinternieuwe boek van Karin Slaughter te eten signeren. Vreemd genoeg komt de Engelstalige versie pas over een paar dagen uit. Dat gebeurt wel vaker met boeken van zeer populaire auteurs die een goede werkrelatie met de uitgeverij hebben.

De spannende boeken van Karin Slaughter vinden wereldwijd gretig aftrek en mij verbaast dat niet. De plots zitten goed in elkaar en alhoewel er een paar stand-alones zijn verschenen, staat de schrijfster bekend om haar series. De Grant County-reeks heeft kinderarts en lijkschouwer Sara Linton als hoofdpersonage, de Atlanta-reeks gaat voornamelijk over politieman Will Trent. Uiteindelijk komen ze samen in de Georgia-reeks.

Mijn moeder las deze boeken heel graag en dat verbaasde me. Want er komen nogal wat gruwelijke scènes in voor. Maar mama begreep dat, want ze wist dar dat ook bij het leven hoorde. Het is ontzettend jammer dat ze de meest recente boeken van Slaughter niet meer heeft kunnen lezen. Zeker dit nieuwe boek had ze geweldig gevonden. Heeft iemand de Netflix-serie Pieces of Her gezien? Dat is een verfilming van het gelijknamige boek en Gewetenloos (Girl, Forgotten in het Engels) is het vervolg.

Het is altijd leuk om een favoriete auteur te ontmoeten, zelfs op een snikhete dag.cSlaughter is erg vriendelijk en ik vond het fijn dat ik haar eindelijk heb kunnen vragen waarom enkele Grant Country personages net zo heten als enkele hoofdfiguren uit Wuthering Heights van Emily Brontë. Gewoon omdat je toch namen moet hebben! En volgens mij komt er geen Jeffrey in voor, dus al te veel moet je er denk ik niet achter zoeken.

 

Screenshot_20220623_164626 Screenshot_20220623_164704 Screenshot_20220623_164727

6 gedachten over “Dag 4579: #tbt #155

 1. Pearl

  Wat leuk dat je haar in levenden lijve hebt ontmoet en dat je haar hebt gesproken, heel bijzonder. Mooi moment om vast te leggen!

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik vond haar heel charmant. Kan me bijna niet voorstellen dat zij zulke gruwelijkheden kan beschrijven. Maar ik lees ze graag, al jarenlang.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>