Dag 4580: Stekjes

sdr

De pannenkoekplant doet het erg goed. Er zijn steeds meer babyplantjes aan gekomen. Die wilde ik eigenlijk stekken om zo nog meer mooie kanten in huis neer te kunnen zetten, maar ik durfde het niet aan. Gelukkig ben ik Mama Botanica gaan volgen en toen ik vanochtend rondkeek op YouTube zag ik opeens een nuttig filmpje dat zij gepost had.

mde

Het zou heel makkelijk zijn om de pilea peperomioides te stekken, Gewoon de uitlopers lossnijden. Met een beetje geluk tref je er eentje met wortels en anders kan je de stekjes in een flesje met water hangen. Deze keer besloot ik ervoor te gaan. Als het zou mislukken had ik alttijd nog een paar kleine uitlopers die ik nog even laat zitten.

sdr

 

Hoe leuk zal het zijn als ik straks drie nieuwe pannenkoekplantjes heb? Die kan ik trouwens goed gebruiken, want er zijn nog een mar kamers waar geen planten staan. Ieder dag ga ik kijken of de stekjes in de waxinelichthouder al wortels hebben en ik hoop zo dat het steeds drukker wordt in het kweekpotje. Zou het niet geweldig zijn als ik straks pantjes kan stekken? Want ik heb er nog wel eentje waar ik het mee wil proberen.

4 gedachten over “Dag 4580: Stekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>