Dag 4582: #rgjournalprompts (21)

Screenshot_20220605_151902

Gelukkig denk ik er niet al te vaak aan, maar vanochtend had ik het erover met vriendinnen: jaloezie. Gisteravond probeerde ik een boek te lezen, maar Ronald had de televisie aanstaan en onwillekeurig luister ik dan toch mee. Hij keek naar een kenniskwis, gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. The Connection heet het en het is de bedoeling dat kandidaten verbanden moeten leggen tussen antwoorden op vragen.

Nu zeg ik altijd dat ik helaas niet zo slim ben, maar dat ik een olifantengeheugen heb als het om onzinnige weetjes gaat. Dan is de kans groot dat je thuis op de bank wel lekker mee kunt schreeuwen. Dat heb ik dan ook gedaan en in de grote finale won ik het zelfs van Ilja Gort, iemand die het antwoord echt had kunnen weten. Maar goed, hij schrijft dan weer heerlijke boeken die zelfs leuk zijn voor iemand die niet van wijn houdt.

Een vriendin vroeg of Ronald het niet erg vond dat ik goed was in dit spelletje. Welnee- en als je bedenkt dat ik verder bitter weinig kan, gunt hij me wel een klein succesje hoor. Maar ik moest wel gelijk denken aan een moment dat ik nooit zal vergeten. Het was toen één van de oma’s van Ronald me duidelijk maakte waarom ik in de schoonfamilie zoveel animositeit voelde. Dat as destijds wel een dingetje. Mij maakte het allemaal niks uit, maar ik wist dat het pijnlijk was voor manlief.

Oma legde me uit dat haar kleindochter erg jaloers was omdat ik tijdens het op de bank meespelen met Twee Voor Twaalf met haar vader zoveel wist. Dat daarom haar bloedeigen dochter ook een hekel aan mij had gekregen, want zij was namelijk idolaat van haar dochter. Tja, dan is het onvermijdelijk dat het Gouden Kalf uiteindelijk eveneens besluit dat ik zo leuk niet ben als zijn vrouwen mijn bloed wel kunnen drinken.

Ongelooflijk triest, dit hele verhaal. Maar wel erg bijzonder omdat oma me vertelde wat er daadwerkelijk speelde. Door een bepaalde opmerking heb ik later begrepen dat ze het ook niet fijn vonden om een getinte schoondochter te hebben, dus het is maar goed dat ze uit mijn leven zijn verdwenen. En ik ben dankbaar voor oma, want zij heeft vele wijsheden met mij gedeeld. Daar heb ik nog dagelijks profijt van.

2 gedachten over “Dag 4582: #rgjournalprompts (21)

  1. Linda

    Dat is nog eens ziekelijk jaloers zijn…ipv trots zijn op je schoonzus en schoondochter…hun gemis..

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>