Dag 4583: Tuinhaard

sdr

Ronald kreeg carte blanche voor het opknappen van de achtertuin en daar heeft hij flink gebruik van gemaakt. Gelukkig maar, want nu zitten we er fijn bij. Eén van de dingen die hij bij de bouwmarkt insloeg, was een zwarte tuinhaard. Het leek ons leuk om ’s avonds op de net bestelde tuinbank te zitten bij het licht van de haard. En de warmte natuurlijk.

Vaak hebben we het ding niet gebruikt en we zitten ook niet buiten als het donker is. Tenminste niet als er muggen zijn. Maar een paar dagen geleden stookte Ronald het ding toch maar eens flink op met de aan puin geslagen pallets die we aan het betegelen van de tuin overhielden. Het viel me erg mee dat het ding niet rookte.

Ronald zei dat ik heel gefascineerd naar de vlammen zat te kijken. Dat kan wel kloppen. Daarom mag ik de haard in de woonkamer niet langer gebruiken. Want ik ging zo enthousiast tekeer dat de rookmelder ging loeien. Maar buiten kan het niet zoveel kwaad. Hoogstens blijven de vogels even uit de buurt.

Misschien gaan we wel een keer aardappels poffen in de tuinhaard. In ieder geval is gebleken dat de meisjes er netjes langs lopen en Apollo kwam niet eens de tuin in. Maar goed, die voelde zich niet lekker en je weet nooit of hij in Spanje kennis heeft gemaakt met brand en vuur. Als hij er bang van is, is voor ons de lol er gauw van af. Dan gaan we wel buiten  zitten blauwbekken.

4 gedachten over “Dag 4583: Tuinhaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *