Dag 4613: Beschermd

IMG20220725100742

We zijn heel blij dat onze achtertuin goed bezocht wordt door allerlei vogels. Daarom voederen we ze bij als het koud is en soms ook als het wat warmer is. Daarom vind ik het zo jammer dat ze af en toe verhinderen dat de pas gezaaide planten groter worden.

Het lijkt wel alsof ze ruiken dat we zaadjes in de aarde hebben gestopt. Die pikken ze er snel uit. En als een en ander toch opkomt, wordt dat vaak opgegeten. Daarom heb ik de zonnebloempitten in de voortuin geplant. Gewoon voor de aardigheid, want ik was er natuurlijk veel te laat mee.

Binnenkort laat ik wel even zien hoe ze erbij staan. Dus volgend jaar ga ik serieus aan de gang, want ik ben dol op zonnebloemen. Ze kunnen behoorlijk hoog worden en dat is een voordeel. Want die muur waar ze tegenaan komen te staan, ziet er zeer ongezellig uit.

We hebben overwogen om een kasje aan te schaffen voor in de achtertuin. Maar daar hebben we helemaal geen plaats voor. Dus leek het mij een aardig idee om iets te doen met de pan die we in de tuin aantroffen toen we hier kwamen wonen.

We hebben er vrolijk gekleurde eenjarigen in gehad, de eerste lading lavendel is er een snelle dood gestorven en we hebben er jarenlang zaaigoed in gestopt dat het best aardig deed. Maar ja, dat was akkerspul dat overal opkomt als een malle.

Een paar weken geleden stopte ik er bollen in die ik overhield- blauwe druifjes, een hyacint en wat krokussen. Voor de aardigheid deed ik er nog papaverzaadjes bij. Ook weer iets dat hier weigert te groeien. Omdat ik er geen vogelrestaurant van wilde maken, vroeg ik Ronald of hij een stukje kippengaas mee wilde nemen van zijn werk.

Geen idee wat ze er daar mee doen, maar er ligt blijkbaar genoeg. En nu wordt alles in die oerlelijke pan beschermd tegen hongerige vogels. Er is wat opgekomen en ik weet zeker dat ik niet alles geplant of gezaaid heb. In ieder geval hebben we het volgende voorjaar toch een soort kas. Want als we regen verwachten, gaat er een tas van transparant plastic overheen. Het is wat amateuristisch, maar het schijnt wel te werken.

2 gedachten over “Dag 4613: Beschermd

    1. Pippi Bericht auteur

      Het is zo jammer als de zaadjes worden opgegeten, want ik wil graag mooie bloemen in de pan.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *