Dag 4616: #tbt #160

IMG_20220728_171452

Deze foto heb ik alleen maar uitgekozen om te laten zien hoe lang en glanzend mijn haar was. Dat ik nu zoveel witte haren op mijn hoofd heb, is niet zo erg. Dat mag gewoon als je zestig bent. Maar het is wel jammer dat mijn haren niet meer zo glanzen. Daarom laat ik het ook niet meer groeien, want niets is zo sneu als een bos dof haar. Daar krijg je echt een heksenhoofd van.

Natuurlijk kan ik het zwart verven en voor een fortuin aan conditioners en haarmaskers aanschaffen, maar ik ben gewoon te lui voor dat gedoe. Op mijn leeftijd staat een ravenzwarte haardos ook een beetje nep. Dan lijk je  nog ouder dan je al bent. Vroeger deed ik het trouwens weleens, dat verven. Maar dan koos ik een mooie blauwe kleur uit of blondeerde ik het zodat ik een dorre bos oranje haren had. Dan toupeerde ik mijn haar en zette er kleine paaskuikentjes   in.

Overigens is deze ongeveer een kwart eeuw oude foto het bewijs dat je best mag genieten van je uiterlijk. Dat is nhelaas iets dat ik nooit gedaan heb. Natuurlijk, ik was ijdel en droeg graag make-up en mooie kleding. Maar met mijn uiterlijk en uitstraling was ik niet zo bezig. Het boeide me niet. Mooi? Nou, ik zag dat niet. Het was zoals het was. Als je nooit mooi bent geweest kan je ook niet in een dip raken als de ouderdom intreedt. Daarom zeur ik niet. Want over tien jaar besef ik dat het in 2022 zo erg nog niet was.

4 gedachten over “Dag 4616: #tbt #160

  1. Pippi Bericht auteur

   Ik ben heel blij met mijn smartphone, maar ik geef direct toe dat ik er veel te vaak mee in mijn handen zit.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Nou hè- destijds zag ik niet eens dat mijn haar zo mooi was. Ro is net als ik best veranderd door de jaren heen

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *