Dag 4617: Diskette

IMG_20220729_151714

Het zou me niets verbazen als Mika niet weet wat er op de foto staat. Als hij op school ergens aan moest werken, zette hij alles op een USB stick en niet op een diskette. Gelukkig hoefde hij niet met dit ouderwetse ding te doen. Je kon zo’n opslag niet zomaar in je tas gooien, want dan beschadigde de boel. Ook moest je voorzichtig te werk gaan als je het in een computergleuf stopte, want voordat je het wist , bleef ‘ie vastzitten.

Binnenkort moet ik die diskettes maar eens weggooien, want ik kan er toch niets mee doen. Jammer, want ik ben benieuwd wat er op die in hard plastic verpakte schijfjes staat. Hoogstwaarschijnlijk gebruikte ik ze vooral voor mijn werk. Dan staan er diagnostische toetsen op. Of notities die ik maakte tijdens mentorgesprekken. Maar het kan ook zijn dat ik er persoonlijke aantekeningen op had gezet. Dus zal ik al die diskettes maar ontmantelen.

Als ik  de bureaulades ga opruimen, vind ik misschien zelfs nog de helemaal antieke floppy discs, de voorloper van de diskette. Die waren groot en zeer buigzaam. Na een kwartier in je tas waren ze helemaal verfrommeld.Ze werden dan ook snel  vervangen. Tja, het is nogal snel gegaan met die computers en toebehoren. In de jaren tachtig waren het nog bakbeesten, nu heb ik er eentje die bestaat uit een beeldscherm en een toetsenbord.

2 gedachten over “Dag 4617: Diskette

 1. Linda

  Waren idd bakbeesten, je hoefde ze nog net niet aan te draaien.. wat veranderd dat toch snel hè…wat een evolutie hebben wij toch door gemaakt.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   r is ontzettend veel veranderd. Toen ik mijn eerste computer kreeg, een oudje van mijn werk, kon ik niet vermoeden dat ik op een dag alles zou kunnen doen op een telefoon!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *