Dag 4618: Fietsen

IMG_20220730_164500

Ronald kijkt graag naar wielerwedstrijden. Grote rondes of criteriums- hem maakt het niets uit. Nu is hij blij dat er weer gefietst wordt, want hij kan nu de vrouwen dwars door Frankrijk zien fietsen. Af en toe kijk ik wel me hem mee als ik toevallig niet zit te lezen. Maar eerlijk gezegd vind ik het niet zo fijn om te zien. Zo afzien kan toch niet gezond zijn? Ze zijn ook broodmager, die renners. Hoe kunnen ze zulke enorme afstanden afleggen in die vreselijke hitte?

Voordat hij een hersenbloeding kreeg, fietste Ronald ook af en toe. Dan ging hij ervandoor in zo’n eng strak lycra pakje en dan zag ik hem uren later pas terug. Toen vond ik dat prima. Nu ben ik dolblij dat hij er geen zin meer in heeft. Nou ja, hij zal het misschien wel willen, maar het gaat niet meer. Gelukkig ben ik niet de enige die dat weet. Stel je voor dat hij nou uren weg zou blijven- ik zou gek worden van ongerustheid.

Een paar jaar geleden kwamen zowel de Tour als de Giro door het dorp en toen is hij gaan kijken met Mika. We zijn ook eens met z’n drietjes naar Chaam geweest. Daar wordt ook altijd daags na de Tour gefietst. Het was toen erg leuk, meen ik me te herinneren. We hebben er een dag rondgelopen- ik op torenhoge hakken. Ja, dat kon ik toen nog. Nu met Ike r niet meer aan denken om me met warm weer tussen die mensenmassa’s te begeven.

Nu hangt de racefiets al jarenlang op zolder. Mika stoot misschien zijn hoofd weleens aan het ding en zijn vrienden zeker. Hoogstwaarschijnlijk zal de fiets er hangen tot we naar het bejaardentehuis gaan. We kennen niemand die er graag op zal willen wegfietsen. Dus blijft ‘ie daar hangen, een herinnering aan een wat sportiever verleden.

2 gedachten over “Dag 4618: Fietsen

 1. Linda

  Zo heb je die meiden van die smakkers zien maken..niet normaal, hoe dat ging…in die hitte fietsen, word er naar van om naar te kijken.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik durf soms niet eens te kijken. Het is een levensgevaarlijke sport en de beoefenaars zijnd e hardste mannen en vrouwen die ik ooit gezien heb.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>