Dag 4619: #rgjournalprompts (26)

IMG_20220703_104821

Het hardop zeggen is de goden verzoeken, maar ik ben blij dat ik al een tijdlang geen slapeloze nachten heb gehad. Vreselijk vind ik het als ik de hele avond in bed lig te draaien omdat er iets is dat door mijn hoofd blijft spoken. Tegenwoordig kan ik zelfs goed slapen als Mika niet thuis is. Als ik er toevallig uit moet om te plassen, is het weleens moeilijk om niet te checken of hij al in zijn bed ligt. Maar eerlijk gezegd hoor ik het niet eens als hij midden in de nacht thuiskomt.

Wat mij vroeger een slapeloze nacht opleverde, was  vaak een stommiteit die ik zelf uitgehaald had. Dan kon ik uren nadenken over hoe ik het had kunnen voorkomen.  Of hoe ik het op moest lossen. Nu zal ik niet beweren dat ik de laatste jaren zoveel slimmer ben geworden, maar ik slaap wel beter. Meestal val ik al in slaap zodra mijn hoofd op mijn koele kussen ligt.

Het helpt ook dat ik niet meer lees voor het slapengaan. Er is niks mis met het lezen van een goed boek, maar soms wil ik dan verder lezen en dat komt mijn nachtrust niet te goede. Het zijden masker zorgt er ook voor dat ik makkelijker in slaap val. Zeker nu ik alweer een tijdje beneden ops e bank slaapt omdat het boven zo warm is.

Wij hebben geen raambekleding en achter de schuur staat een lantaarnpaal. We hebben en tuin op het oosten en laat daar de zon nou opkomen- dan ben je wakker op een tijdstip dat het nog helemaal niet hoeft. Inde zomer kon ik wakker liggen omdat ik me ergerde aan het gezoem van muggen. Nog erger: van de jeuk van muggenbulten. Gelukkig heb ik de cetirizine tabletten ontdekt die de jeuk binnen een half uur doet verdwijnen.

En als ik dan echt een keertje met open ogen naar het plafond dreig te gaan staren omdat ik gewoonweg niet moe genoeg ben om meteen in slaapt vallen, doe ik wat ze dagdromen noemen. Dan stel ik me voor dat ik een grote geldprijs heb gewonnen en dan bedenk ik wat ik er allemaal mee ga doen. Voordat ik klaar ben met het inrichten van de perfecte tuin voor de honden lig ik dan al te snurken.

2 gedachten over “Dag 4619: #rgjournalprompts (26)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>