Dag 4620: Oppassen

IMG_20220801_171459

Toen mijn moeder een jaar of zestig was, vroeg iedereen of ze al kleinkinderen had. Als ze mij met zulke vragen lastigvallen, zal ik doodleuk zeggen dat ik gelukkig nog geen oma ben omdat ik niet van kinderen hou. Dat is ook wel zo, maar ik weet zeker dat een kleinkind  heel welkom is. Over een paar jaar dan, want ik geloof niet dat Mika er al aan toe is. Overigens heb ik gezegd dat hij zich niet verplicht moet voelen en dat een leven zonder kinderen ook heel fijn is. Maar hij wil dus wel een kind, zegt hij. Eerst maar een leuke vrouw vinden.

Mijn ouders hebben met veel liefde op hun kleinkinderen gepast. Mika heeft hele mooie herinneringen aan mijn moeder, want haar heeft hij bijna achttien jaar meegemaakt. Het is wel een gemis dat hij geen grootouders heeft. Ja, er loopt nog ergens een stel rond, maar die hebben geen behoefte aan contact. Je moet niet denken dat ik ga oppassen, beet het schoonloeder me toe toen ze hoorde dat er een kleinkind kwam. Alsof ik dat wilde- absoluut niet dus.

Zelf ben ik er over een paar jaar vast aan toe. Natuurlijk hoop ik dat Apollo er dan nog is. Hij zal kinderen best leuk vinden. Van de meisjes weet ik het nog niet- zij kunnen vrij fel en beschermend zijn. In ieder geval heb ik al een flinke collectie kinderboeken, dus tijdens het oppassen kan ik me uitleven. Ronald zal wel lekkere babyvoeding gaan maken enig denk dat hij Mika zal influisteren dat zijn kleinkind echt niet moet gaan voetballen.

Vandaag kocht ik een Margriet, dat oeroude damesblad. Dat deed ik omdat een lieve vriendin erin staat met een bijzonder verhaal. En eigenlijk vind ik het een leuk tijdschrift- ik heb het al helemaal uitgelezen. Er stond ook een dossier in over oppassen op je kleinkinderen. De tips heb ik goed onthouden en ik hoop dat ik het over een aantal jaren goed doe. In ieder geval zal ik netjes luisteren naar de wensen van de ouders.

Dat er niemand op vaste dagen op Mika paste, vond ik weleens jammer. Wij konden ook nooit samen weg. Maar op een gegeven moment wilde ik dat helemaal niet. Nu wel weer hoor. We snappen heel goed dat het voor jonge ouders weleens fijn is als ze hun kind even bij oma en opa kunnen dumpen. We zullen dan eens kijken of het ons lukt om het kleinkind iPadloos bezig te houden.

4 gedachten over “Dag 4620: Oppassen

 1. Linda

  Jullie zullen zeker lieve en leuke opa en oma zijn, maar hoop dat t isd nog even duurt, Mika kan nog lang genoeg vader worden…zal je vertellen, mijn broertje heeft 2 jongens van 5 en 7 en die worden zonder ipad opgevoed, zolang dat kan… vind het heel bijzonder maar die kinderen spelen nog echt.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wat leuk om te horen dat er ouders zijn die niet steeds de iPad tevoorschijn halen als ze geen zin hebben de kinderen bezig te houden. Dat gaan wij ook proberen!

   Reageren
 2. chucky1012

  Leuk dat je vriendin in dit fijne magazine staat…..
  Laat jullie zoon maar alle tijd van de wereld nemen en eerst genieten van het leven….

  Xoxo

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *