Dag 4621: Zonnebloemen

IMG_20220802_142629

Ronald had net een paar planten neergezet in de voortuin toen ik bedacht dat het leuk zou zijn om een paar zonnebloempitten in de aarde te stoppen. Het was medio juni, dus veel te laat, maar ik was gewoon benieuwd wat er zou gebeuren. Binnen enkele dagen kwam er al wat groen naar boven. Dat was meer dan vorig jaar in de achtertuin.

Maar daar scharrelen vogels rond die volgens mijn van alles opeten. In de voortuin komen ze niet. De zon staat trouwens flink te branden in de voortuin. De hortensia’s doen het goed, maar de bloemen zijn toch wel een beetje verbrand. Maar zonnebloemen doen het juist goed in de felle zon en ze zijn dan ook behoorlijk gegroeid.

Eerlijk gezegd `zijn de zonnebloemen de enige reden waarom het nog een tijdje warm mag blijven. Nee, ze zullen waarschijnlijk niet twee meter hoog worden en ik weet ook niet of er mooie bloemen verschijnen. Wat ik wel weet, is dat ik volgend jaar veel eerder begin met zaaien. Het lijkt me een prachtig gezicht, die zonnebloemen tegen die saaie bakstenen muur.

6 gedachten over “Dag 4621: Zonnebloemen

  1. Linda

    Is de zon en warmte toch nog ergens goed voor…wat leuk hè, dat ze aanslaan…de hortensia’s zijn hier aan de voorkant ook in slechte staat en is ook niet zo gek…eigeijk zo’n strand parasolletje in de aarde steken…ga ik volgend jaar hier ook doen

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>