Dag 4624: Scandinavische misdaadseries

IMG_20220805_182642

Ronald en ik kijken erg graag naar Scandinavische misdaadseries. Die kan je vinden op Netflix, Viaplay, Videoland en NPO Start. Zweeds, Deens, Noors of IJslands (niet behorend tot Scandinavië, maar de betaalzenders vinden van wel)- er is zelden iets dat tegenvalt. De plots zij meestal goed en er wordt prima in geacteerd.

Nu we al zoveel hebben gezien, gaan we acteurs en actrices herkennen. In Gåsmamman (Penoza)zagen we slechts één bekend gezicht. Vanochtend zijn we begonnen met kijken naar Maskineriet (The Machinery) en toen zagen we maar liefst drie mensen die we vorige week dagenlang zagen. Als het zo doorgaat, kennen we over een paar jaar iedere Zweedse en Deense acteur.

Dat je van Malmö snel in Kopenhagen bent, weten we door die geweldige serie Bron (The Bridge). Maar verder weet ik bedroevend weinig waar al die steden die genoemd worden eigenlijk liggen. Voor het verhaal is het soms wel fijn als je weet waar alles ligt. Dus kijk ik maar weer op DuckDuckGo. Krijg je zo’n pietepeuterig kaartje voor he neus. Daar zijn mijn ogen te slecht voor en dus zou ik de Grote Bosatlas op tafel moeten leggen.

En dan nog weet je niet wat je je moet voorstellen bij een bepaalde stad. Eigenlijk zou ik graag rondkijken in het hoge noorden. Voorlopig blijven we maar naar misdaadseries kijken, want met een beetje geluk zie je meer van bepaalde steden dan alleen een plaats delict. Inmiddels is Ronald al zover dat hij best in Zweden zou willen wonen als we de geldpest krijgen. Maar dan wel op een idyllisch eilandje waar het minder crimineel is dan in Spijkenisse.

2 gedachten over “Dag 4624: Scandinavische misdaadseries

 1. Linda

  Het lijkt me ook heerlijk daar, maar de taal lijkt me moeilijk…geen touw aan vast te knopen…mje gaat door die series wel meer interesse tonen waar nou al die plaatsen liggen, dus goed voor de topografie :)

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Heel af en toe let ik niet op de ondertitels en kan ik toch iets begrijpen. Maar het stelt niks voor. Het is een moeilijke taal.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>