Dag 4625: Bomen

IMG_5052-600x600

Enkele jaren gelden werden er bomen gerooid omdat zij wel erg schuin groeiden en op schuurtjes terecht zouden kunnen komen als het ging stormen. Kijk maar op de foto linksboven- met een beetje pech zouden zelfs keurig gerenoveerde gevels schade kunnen oplopen. Je zal maar net een fortuin hebben uitgegeven aan kunststof kozijnen en beplating van hetzelfde materiaal.

Met een beetje moeite en een vergrootglas zie je hoe kaal het er uitzag toen mensen van de groendienst hun gang waren gegaan. Heel bezorgd ging ik dan ook vragen of er wel wat voor in de plaats zou worden geplant. Eerlijk gezegd was ik bang dat de huizeneigenaren daar tegen in opstand zouden komen. Terwijl zo’n rijtje bomen uit de bocht vliegende automobilisten toch fijn zouden kunnen opvangen zodat niemand een chauffeur met een slok op in de achtertuin zou aantreffen.

Gelukkig is Spijkenisse een zeer groene gemeente en er kwamen dus hele iele boompjes. Heel fijn voor de honden die uitgelaten worden op de groenstrook, want dan hadden ze tenminste iets om tegenaan te plassen. Inmiddels zijn we ongeveer zeven jaar verder en vanmiddag heb ik onderstaande foto gemaakt. Dat ziet er een stuk beter uit. Nu maar hopen dat de bomen recht naar boven groeien en dat ze nog jaren mogen blijven.

IMG_20220806_172055

2 gedachten over “Dag 4625: Bomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>