Dag 4626: #gjournalprompts (27)

IMG_20220807_163934

De zomer is niet mijn favoriete seizoen, dus ik heb niet bijzonder veel mooie herinneringen die gemaakt werden in dit jaargetijde. Nu heb ik er wel eentje en daarvoor moet ik heel veel jaren terug in de tijd gaan. Zeker vijftig jaar en ik weet niet wanneer het plaatsvond. In ieder geval zat ik nog op de lagere school die nu basisschool heet. En ik weet wel dat de zomervakantie net begonnen was.

Ken je die ouderwetse buizentelevisietoestellen nog? Ooit hadden wij er eentje die blijkbaar op een gegeven moment kapot was. Waarschijnlijk was de beeldbuis kaduuk en werd al het glas verwijderd. Wat overbleef was de houten kast. Ja, een half eeuw geleden werd nog niet alles van plastic gemaakt. En opeens had ik een soort bureau dat in de tuin werd gezet. Met een krukje erbij.

Wat ik dan de hele dag zat te doen? Boekjes lezen natuurlijk. Maar aan het begin van de vakantie pakte ik de schriften die we mee naar huis mochten nemen. Dat waren meestal gelinieerde schriften. Daar scheurde ik de ongeschreven bladzijden uit en dan knipte ik de velletjes netjes bij. Met de pen die mijn vader mee had genomen van zijn werk ging ik dan verhaaltjes bedenken en opschrijven.

Dat doe ik nog steeds graag. Maar niet langer op papier en ik ben bang dat mijn handschrift door een gebrek aan oefening steeds slechter is geworden. De omkasting van een televisietoestel is vervangen door een eettafel en ik ga nu aan de slag met een computer en ik heb een tijdje mijn nagels verpest doordat ik wat al te enthousiast tekeerging op het toetsenbord. Maar met deze zomerherinnering is het dus begonnen, het tikken van duizenden stukjes.

4 gedachten over “Dag 4626: #gjournalprompts (27)

  1. Myrna

    Onvoorstelbaar om te bedenken dat wij niks hadden van alles wat onze kids nu wel hebben
    Hun uitleggen dat er slechts een paar televisie zenders waren en geen spotify.

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>