Dag 4627: kopiekoppels

IMG_20220808_153725

Deze foto maakte ik vijf jaar geleden. We hadden veel verdriet omdat BAM uit huis was gehaald en we wilden even iets leuks doen. Dat werd een dagje Delft en de mannen kochten er dezelfde broek, Ronald eerst en een paar uur later zei Mika dat hij net zo’n broek wilde als papa. Thuis trokken ze allebei een witte polo aan en poseerden ze voor me. Een schattig ANWB stel.

Inmiddels heb ik ontdekt dat er een Instagram account is met hilarische foto’s waarop je kunt zien dat twee en soms wel meer mensen dezelfde kleding dragen. Als je tijd over hebt en geen zin hebt om naar buiten te gaan omdat het daar bloedheet is, kan ik je aanraden een kijken te gaan nemen op kopiekoppels. De Algemene Nederlandse Wielrijders Bond wilde vast niet dat hun naam aan dit account werd verbonden.

Heerlijke foto’s.  Wel vraag ik me af waarom mensen zich wensen te hullen in dezelfde outfit. Wij zullen het niet snel doen. Al kan ik me wel herinneren dat we in het begin van onze verkeringstijd allebei een zwart bomberjack hadden. Daarop kreeg ik nog commentaar van een leerling die ons in het dorp gespot had. Want destijds werd dat soort jassen door hele foute mensen gedragen.

Nu zullen Ronald en ik nooit meer dezelfde kleding dragen. Want een zwarte zijden jurk staat hem vast niet zo goed en ik heb een intense hekel aan broeken met gaten erin. We hopen bij elkaar, maar dat lees je niet af aan onze kleding. Hij draagt niet eens hetzelfde Feyenoordshirt als zijn zoon als er weer gevoetbald wordt. Dus daar kan ik geen kekke  kopiekoppelfoto van maken.

Overigens vraag ik me wel af hoe die fotografen dat iedere keer weer voor elkaar krijgen. De kopiekoppels staan niet te poseren, zij worden in het geniep op de gevoelige plaat vastgelegd. Dat mag in openbare ruimtes, heb ik begrepen. Maar ik zag toevallig wel het bozige commentaar van iemand die met het hele gezin op Instagram was gezet. Het is me opgevallen dat gefotografeerde mensen die zelf reageren of door een ander worden genoemd een afgeschermd account hebben. Jammer, want ik was nou net zo benieuwd hoe hun familiefoto’s eruitzagen.

4 gedachten over “Dag 4627: kopiekoppels

  1. Pippi Bericht auteur

   Mijn baby! Ik vind deze broeken vreselijk. Maar zij zeggen ook niks van mijn manier van kleden, dus ik hou mijn mond naar.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ze zijn erg leuk met elkaar.Dat een man met een idioot van een vader zelf toch een goede papa kan worden….

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>