Dag 4628: Loslopers

IMG_20220809_121408

Op loslopende honden heb ik het niet zo. Natuurlijk wel als ze netjes naar hun ouders luisteren en eigenlijk geen interesse hebben voor Apollo. Helaas komen we hier af en toe van die irritante kleine loslopertjes tegen die keffend op mijn grote jongen af rennen. Sommige mensen schrikken zich dan rot en proberen dan het wereldrecord honden aanlijnen te verbeteren. Maar er is ook niemand die haar smoel dichthoudt en de  chihuahua zijn of haar goddelijke gang laat gaan.

Ooit waren Ronald en ik in een bosrijke omgeving aan het wandelen met een loslopende BAM. Hij was toen nog een baby en hij vond andere honden vooral leuk om mee te spelen. We kwamen toen mensen tegen die hun Bibi terechtwezen en tegen ons zeiden dat hun hond zich niet mocht gedragen als een chihuahua. We moesten daar wel om lachen, want het was natuurlijk wel zo’n klein rashondje.

Maar ook Apollo loopt weleens een paar meters los. Als we de hoek omgaan en in onze straat zijn, maak ik hem af en toe los. Als er geen opdringerige honden, nekjes met hun viervoeters en katten in de buurt zijn. Ach, al zou hij ergens op af schieten, maakt het nog niet uit. Zo hard loopt onze grote vent toch niet meer. Hij loopt netjes de voortuin in, want hij weet heel goed waar zijn thuis is.

6 gedachten over “Dag 4628: Loslopers

 1. Linda

  Dat stukje moet je toch niks meer tegenkomen..het kan isd alleen als honden goed luisteren,maar San nog, je weet nooit wat je tegenkomt.

  Reageren
 2. Cindy

  Met Apollo kan dat inderdaad wel. Fijn jij je honden zo goed kent.
  Macy heeft inmiddels een trauma voor honden. Heb nu al een paar keer een hond binnen gehad die haar achterna zat. Dan lopen ze hierachter langs het water, hond los wat niet mag, want woonwijk, en hiernaast speelveldje waar een hondenverbod is…
  Ben al een paar keer zo ontzettend kwaad geworden.
  Had laatst zelfs 2 honden binnen, stond zelf in de keuken, schrok van de herrie. Was het o.a. zo’n Deense dog, zo’n hond die groter dan jou is als ie staat. Bizar…
  Mensen voeden hun honden niet meer op lijkt wel.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Zo stom dat mensen hun honden overal maar los laten lopen. En dat jouw katten in hun eigen huis niet veilig zijn. Zulke hondeneigenaren moesten zich schamen. Maar dat doen ze vast niet.
   Rr zijn wenig mensen die hun hond goed onder appel hebben staan. Zolang dat je dat niet lukt, mag je honden niet los laten lopen. Dat deed ik zelfs niet met Dotje.
   Laatst kwam ik een man tegen die zich verontschuldigde voor zijn puberende hondje dat blafte ernaar Apollo liep. Ik hoor de hem zelfs een paar heer “nee” zeggen. Op gedecideerde toon zonder te schreeuwen. Heel anders dan de vrouw die we ‘s middags tegenkwamen. Zij gilde heel hard “Ophouden!” en trok haar Pomeranian zo hard over straat dat hij over de tegels stuiterde.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>