Dag 4629: Wereld Leeuwendag

IMG_20220810_164640

Bij toeval kwam ik erachter dat het vandaag Wereld Leeuwendag is. Iedere dag staat er wel iets centraal en ik vraag me vaak af waarom. Maar er zijn niet meer zoveel leeuwen meer, dus ik neem aan dat men heeft bedacht dat zij maar flink in de schijnwerpers moeten staan. Zelf heb ik niet zoveel met de Koning van de Jungle. Al vind ik ze wel wat leuker nadat ik Mufasa op het witte doek zag.

Vroeger dacht ik bij het woord leeuw voornamelijk aan het sterrenbeeld. En de mensen die in mijn optiek belachelijk trots waren dat zij tussen 23 juli en 23 augustus waren geboren. Ze zagen zichzelf blijkbaar als een zeer bijzonder persoon. Maar misschien dacht ik dat wel omdat ik zelf een Weegschaal en die staan vooral bekend om het feit dat ze constant willen en wegen. Is niet zo’n aantrekkelijk beeld.

Maar sinds een paar maanden hebben we het hier erg vaak over een leeuwtje. Dat is het kleine speelgoedje war voornamelijk Popje erg dol op is. Binnen een paar minuten had ze geleerd dat het knuffeltje dat ze ergens in huis had gevonden haar leeuwtje was. Nu het zo irritant warm is, wordt er wat meer in huis gespeeld. Dat begint meestal met het leeuwtje. Of de meisjes komen ermee of wij vragen waar het is.

Misschien ga ik een keer op internet kijken waar ik een manenkraag kan kopen. Zo eentje waarmee ik Apollo in een handomdraai kan omtoveren in een bijna levensechte leeuw. Er is al eens een man van de stoep weggevlucht toen ik op juist dat moment de deur opende en Apollo naar buiten kwam. Nu ben ik net iets te volwassen om mensen de stuipen op het lijf te jagenmet zo’n flauwe grap, maar het lijkt me toch weleens leuk. Met Halloween, zou je misschien denken. Maar dan ga ik de straat niet op omdat ik bang ben voor geschminkte kindergezichtjes.

6 gedachten over “Dag 4629: Wereld Leeuwendag

  1. Linda

    Jaaaa dat zou niet echt zijn bij hem…ik behoor ook tot dat sterrenbeeld van augustus, maar omschrijving die er gegeven word, slaat niet echt op mij ;)

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>