Dag 4632: Nog één dag

IMG_20220813_174425

Van mij hoeft de tijd niet zo snel voorbij te gaan. Maar als we zuchten onder de ellende van een hittegolf zie ik halsreikend uit naar het einde van het voor zoveel mensen fijne hete weer. In juli was het af en toe zo heet dat ik er bijna van moest huilen, zo beroerd voelde ik me. Hoofdpijn, duizeligheid- ik begon gewoon te verlangen naar een compleet tegenvallende zomer met lage temperaturen en veel regen.

Aan buienradar heb ik een rothekel, zeker omdat Ronald altijd beweert dat het droog blijft omdat het werd beloofd. Terwijl ik leisteengrijze luchten zag die elk moment een hoop regen zouden geven. Moeten we nu alles geloven dat het KNMI ons voorspiegelt? Toch heb ik de afgelopen weken steeds gekeken. Hopend te kunnen zien dat er snel koel weer in aantocht was.

Als de weervoorspellers mij niet bedonderen, hebben we voorlopig nog één walgelijk hete dag voor de boeg. Nu is 25 graden voor mij ook niet leuk, maar alles is beter dan vijf of meer graden meer. Laat het ook maar weer eens gaan regenen, want onze regentonnen zijn helemaal leeg. Alleen de zonnebloemen genieten van de zon en de warmte. Maar ik wil weer ons in mijn eigen bed slapen. Dat kan pas als het boven lekker fris is en Apollo geen last meer heeft van zijn buik.

Morgen ga ik weer de hele dag op bed liggen met de ventilator aan. Dan neem ik mijn eReader mee en ga ik tussen de dutjes in lekker lezen. We hebben wel nagedacht over een airco, maar ik vraag me af hoe het dan voelt als je weer naar buiten moet met de honden. Dan knal je tegen een muur van hitte aan en dat lijkt me ook verschrikkelijk. Maar goed, ik ga ervan uit dat ik morgen ook wel doorkom en dat ik misschien weer met een vestje aan op weg kan.

8 gedachten over “Dag 4632: Nog één dag

 1. Linda

  Het is toch erg, dat we gewoon niet meer kunnen functioneren…waar zijn de zomers, waar we klaagde over de regen en dat er in Nederland nóóit normale zomers waren…het enigste wat er goed aan is, is dat de was zo droog is….

  Reageren
 2. Cindy

  Hou vol! Ik heb er vandaag wel van genoten. Lekker 35 km (elektrisch) gefietst, dan vang je nog een windje.
  En wat gewinkeld, lekker koel in de winkels 🙂
  Maar scheelt wel dat het bij mij in huis koel is.
  En gelukkig is het nog droge warmte, komende dagen wordt het heel plakkerig, dan vind ik het wat minder.

  Reageren
  1. Linda

   Hahahaha weet je dat ik het vanmorgen ineens koud had, toen ik van buiten naar binnen ging, terwijl het binnen 24 gr is..duurde ook niet lang hoor..maar onze thermostaat is vandaag in het lijf

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *