Dag 4666: Nat

IMG_20220916_132200

Wekenlang had ik het erg moeilijk omdat ik nou eenmaal niet tegen warm weer kan. Omdat Apollo last heeft van zijn buik als het zo lang boven de 25 graden is, heb ik heel lang beroerd geslapen. Op de bank, want ik hoopte wakker te worden als hij snel naar buiten moest. Dat is goed gelukt- ik ben ’s nachts weleens twee keer gewekt en dan stond ik om zes uur op om de rommel in de tuin weg te poetsen.

Eén ding weet ik zeker: een pup komt er niet meer in. Om de drie uur naar buiten gaan- ik geloof niet dat ik het trek. Voor een kleinkind heb ik het wel over hoor. Zeker als ik ervoor kan zorgen dat de ouders af en toe een goede nachtrust hebben. Dat had ik destijds ook wel voor mezelf gewild, maar dat zat er helaas niet in. Maar goed, dat ligt achter ons en als ik voor Apollo nog jarenlang op de bank moet slapen, doe ik dat met alle liefde.

Dat het niet meer zo warm is, maakt me blij. Wel een beetje jammer is dat we er behoorlijk veel regen in de plaats voor hebben gekregen. Wekenlang hadden we lege regentonnen en kurkdroge borders. Nu hadden we zoveel hemelwater dat we bijna een gigantische opslagtank onder de tuintegels hadden kunnen laten installeren. Zoiets wat inwoners van tiny houses ook weleens hebben.

Daarnet regende het zo hard dat Apollo direct reageerde toen ik voorstelde om naar links te gaan. Hij deed een grote plas tegen de gevel en toen draaide hij zich weer om. Toch was ik in die luttele seconden flink nat geworden en Apollo ook. Hij kan niet lang genoeg stilstaan om hem helemaal droog te wrijven, dus dat moest ik doen terwijl hij op de plavuizen lag. Met honden die af en toe in de regen lopen, moet je geen dure parketvloer hebben.

Plavuizen zijn met dit weer enorm handig, want die modderpootjes kan je snel wegwerken. Gelukkig gaan ze de tuin niet al te vaak in, want anders blijven we poetsen. Ja, van mij mag het in plaats van nat zo langzamerhand wel koud worden. Het lijkt me heerlijk om weer vestjes aan te trekken en ik heb de laatste tijd veel te vaak met een natgeregend hoofd gelopen. Eigenlijk heb ik vooral zin in weer waarover ik niet kan zeuren.

2 gedachten over “Dag 4666: Nat

 1. Linda

  Hahahahaha ja we hebben altijd wat, hè..maar ik ben wel blij met de regen hoor, vooral voor de natuur…maar die daling van de temperatuur is heerlijk, maar natuurlijk weer heel extreem ineens.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Als het weer omslaat, gaat dat altijd op zo’n overdreven manier. Maar goed, voor de natuur is het fijn dat het nu alweer een tijdje regent.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *