Dag 4667: Ogen

IMG_20220917_160832

Dat ik sinds enkele maanden veel slechter zie, heb ik laatst al gemeld. Tegenwoordig kan ik alleen naar Britse series kijken, want daarvoor heb ik geen ondertiteling nodig. Ronald it nu in zijn eentje te kijken en erg gezellig is dat niet. We hoopten dat ik met sterkere brillenglazen weer gauw naar onze geliefde Scandinavische en Spaanse series zou kunnen kijken.

Helaas bleek dat niet zo makkelijk te gaan. De opticien gaf aan dat er meer aan de hand was dan te zwakke glazen en daarom ging ik vanmiddag met Ronald naar de optometrist. Er werden allerlei testjes gedaan en er werd heel veel opgeschreven tijdens het onderzoek. Zelf gokten we op staar, iets voor oude mensen. En makkelijk te verhelpen.

Na het bekijken van de gemaakte oogfoto’s kreeg ik meteen te horen dat het er niet zo best uitzag. Staar? Nou, in een heel vroeg stadium misschien. Maar de ervaren optometrist zei dat ze het idee had dat ik lijd aan diabetes. Net als een zusje, broertje en mijn moeder. Dat was een tegenvaller, want dit hadden we niet verwacht.

Maar toen ik eenmaal thuis zat, ging ik toch even goed nadenken. Werd ik tijdens mijn zwangerschap niet nauwlettend in de gaten gehouden en moest ik niet iedere paar weken naar het ziekenhuis voor een diabetestest? Iedere keer zat ik er tegenaan, maar was het niet nodig om medicatie te krijgen. En waren die voetklachten toch geen gevolg van de platter aanvoelende bal van de voet?

Maandag moet ik meteen een afspraak regelen bij de huisarts voor een test. Als ik werkelijk diabetes blijk te hebben, moet ik eerst een tijdje wachten voordat mij een nieuw brilletje aangemeten kan worden. Waarschijnlijk had de optometrist door dat we wel een beetje geschrokken waren. Toen ze de brief voor de huisarts overhandigde, zei ze dat we niets voor het consult hoefden te betalen. Wordt vervolgd!

8 gedachten over “Dag 4667: Ogen

  1. Linda

    Dat is zeker schrikken, maar wel een bekend iets dus…een familie kwaal…hoop dat je er snel door komt bij de dokter..gaat tenslotte alleen om een formulier aanvragen…

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *