Dag 4670: Niet winterhard

IMG_20220920_141728

Ronald was ontzettend blij met zijn ficus. De pant kreeg een mooie plek op een krukje dat voor de schuifpui neergezet werd. Een zomer lang stond de one rop te schijnen en de plant groeide gestaag, Maar na de zomer komt de herfst met minder zon en de winter die daar volgde was de nekslag voor de ficus. Want we vergaten de plant binnen te zetten,

In het voorjaar dat er geen blad meer aan. Het was een zielig takje. Weggooien wilde ik dit restantje plant niet. Dus zette ik de pot op een zonnig plekje in hoop beter tijden. Het heeft ongeveer ene jaar geduurd tot de eerste groene blaadjes o de stam verschenen. Langzaam maar zeker was de ficus weer het aanzien waard.

Deze herfst gaat ‘ie naar binnen. Want we willen niet dat de plant weer bijna dood gaat. We hebben er wel wat van geleerd, want ik heb al een paar punten gezien die ook naar binnen mogen omdat ze niet winterhard zijn. We hebben altijd plaats genoeg voor meer groen in huis. En wie weet is ‘ie over een jaar of wat weer zo goed als nieuw.

sdr

2 gedachten over “Dag 4670: Niet winterhard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *