Dag 4671: Medicijn

IMG_20220921_175539

Vanochtend kreeg ik de doktersassistente tot mijn grote verbazing direct aan de lijn. Om kwart over acht, een tijdstip waarop het altijd druk is. Helaas was de uitslag van mijn bloedtest er nog niet. Er lag wel een verwijsbrief voor de oogarts, hoorde ik. Nou ja, dan zou ik de volgende dag wel weer bellen. Een kwestie van jammer maar helaas.

Toen Ronald stond te koken, werd er tegen het raam getikt. Blijkbaar had hi gelijk het idee dat er niet iemand stond die hem kunststof kozijnen, beveiliging voor in en rond het huis of een vers energiecontract wilde verkopen. Hij ging naar de deur en daar voerde hij een heel gesprek. Daarna liep hij de woonkamer weer in met een blik die aangaf dat er iets vreemds aan de hand was.

Hij vertelde dat het de bezorgingsdienst van de apotheek was en eerlijk gezegd was het eerste waaraan ik dacht dat het misschien wel iemand was die ik toevallig gisteren na jaren weer was tegengekomen. Een vrouw die ik kende van de sportschool. We hadden gezellig staan praten op straat en zij vertelde dat ze nog steeds medicijnen rondbracht.

Mijn naam stond op het zakje en ik scheurde het direct open. De naam van e medicatie zei me niets, maar er zat een schrijven bij dat me al snel duidelijk maakte dat het pillen zijn voor iemand die diabetes2 heeft. Er zat ook een briefje van de apotheek bij waarop vermeld stond dat men mijn mobiele nummer niet had, Maar mijn adres dus wel.

Voor mezelf ben ik al minstens tien jaar niet bij de huisarts geweest en onze vaste lijn is buiten gebruik. Dus niemand had mij kunnen bereiken. Ronald ging direct online zoeken om te kijken of men me geen rare medicatie had gegeven. Het eerste pilletje dat genoemd werd, hield ik in mijn handen. Snel las ik de bijsluiter en was ik enigszins gerustgesteld.

Blijkbaar was de uitslag niet zo verontrustend en kan ik de eerste tijd kijken of de pillen helpen. Natuurlijk moet ik regelmatig gecontroleerd worden en dat ga ik morgen meteen vragen. Alle vragen die ik moet stellen zal ik straks even opschrijven. Want voor mij is het allemaal nieuw. Ondanks die familieleden die ook diabetes hebben en die ik gelukkig altijd kan bellen voor advies.

Mijn zusje en mijn vriendinnen sloegen steil achterover toen ze vernamen dat ik zomaar diabetespillen thuisbezorgd had gekregen. Zonder officiële diagnose, zonder gesprek. Het is ook vreemd en ik ga er maar vanuit dat ze me wel hadden gebeld als ze mijn nummer hadden gehad. Tijdens het avondeten nam ik mijn eerste pil en voortaan moet ik dat bij iedere maaltijd doen.

Binnenkort ga ik uitzoeken wat ik kan doen om misschien straks van de pillen af te komen. De eerste twee dingen die aangegeven worden zijn afvallen en meer bewegen. Zelf zie ik meer heil in het drastisch verminderen van het naar binnen werken van snoep dat soms voor 70% uit suiker bestaat. Ook geen drankjes met toegevoegde suiker meer drinken, denk ik. Dat moet lukken.

Het lijkt me heerlijk als ik snel van die vervelende symptomen af kom. Een nieuw brilletje zal er wel komen en ik hoop dat ik dan weer scherp zal zien. Dat rare gevoel in mijn voeten mag ook verdwijnen, net als die droge lippen die ik maandenlang weet aan een overgevoeligheid voor huidverzorging of cosmetica. Er zijn een hoop lastige dingen die ik kan missen als kiespijn. Net als de naam op het etiket, want deze combinatie wens ik al jaren niet meer te dragen.

IMG_20220921_175523

10 gedachten over “Dag 4671: Medicijn

 1. Linda

  Word wel aanpassen voor je hoor, je houd wel zo van een zoetje…er zullen vast vervangende dingen zijn die je wel mag…hoop dat het goed aanslaat voor je…en dat laatste hahahahaha

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ik heb erg veel gesnoept de laatste tijd. Daar wilde ik toch al mee stoppen. Hopelijk kost het me niet al te veel moeite.

   Reageren
 2. Cindy

  Ik wilde dat van de week eigenlijk al niet zeggen, maar moest gelijk denken aan alle producten met veel suiker die je eet of drinkt… Hoop dat de pillen gaan werken voor je. En het zou helemaal fijn zijn als je zonder kan.
  En ik zou even je gegevens op orde brengen bij huisarts en apotheek.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Eerlijk gezegd vond ik het al vreemd dat ik nog steeds in dezelfde maat paste. Ik ga mijn leven beter hoor. Zal echt nog weleens iets zoets nemen, maar ik ga geen zak per dag eten. Niet meer.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Wat lief van je dat je deze links plaatst. Eentje kende ik al, maar het kan geen kwaad om er veel over te lezen. Morgen heb ik een afspraak met de huisarts en ik denk dat ik voortaan terecht kan bij de praktijkondersteunende.
   Jij ook een fijne dag!

   Reageren
 3. Rona

  Wat goed dat je een gesprek hebt morgen, enne laat je niet gek maken door internet (en al hun fabeltjes), de huisarts ,en – of diabetesverpleegkundige kennen jou (en je gezondheid) het beste he

  doei, sterkte

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Vanochtend had ik het gesprek met de huisarts. Over twee maanden terug om alle waarden nogmaals te bepalen. En nu maar eens stoppen met al die suikerbommen die ik zo graag eet.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dit is erg handig! Extra leuk is dat het bij het Alrijne Ziekenhuis vandaan komt. Alhoewel mijn beide ouders er zijn overleden hebben wij mooie herinneringen aan dat ziekenhuis. Ik zal het eens met de huisarts over een bezoek aan een diëtist hebben. Dank je wel voor de tip!
   Fijn weekend!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *