Dag 4675: #rgjournalprompts (34)

IMG_20220904_115459

Het zal in april 2019 zijn geweest dat ik voor het laatst in he huis was waarin ik opgegroeid ben. Saskia en Ton hadden ons uitgenodigd om te lunchen in het restaurant bij de jachthaven. Charles, Sonja en Luuk waren er ook. Helaas kon Dotje er niet bij zijn, want we hadden haar net teruggegeven aan haar eigenaar. Mijn familieleden vonden dat ook erg, want Dotje was er een paar keer bij geweest toen we ons ouderlijk huis leeg gingen halen.

Toen we voor het laatst in het huis waren, hebben we foto’s gemaakt. Van de kamers waarin ik jarenlang rondgerend heb, van mijn broertje en zijn zoon in het oude kamertje van Charles. En van het hok dat mijn vader voorzien had van een veluxraam waardoor ik mijn eigen kamer had. Het was anders geweest als mama gewoon verhuisd was. Dan nog was het afscheid nemen van het huis pijnlijk geweest.

Een huis vol mooie herinneringen. Er kwamen er nog veel meer bij omdat we regelmatig samen in het huis waren om het leeg te halen. Dan zagen we weer spullen waar we ons hele leven tegenaan hadden gekeken. Overigens besloot ik j zal het klusje in zijn eentje moeten klaren. Daarom heb ik besloten me niet in te schrijven voor de Ronde van RataPlan van dit jaar. Alle kasten puilen al uit. Net als mijn ouderlijk huis.

2 gedachten over “Dag 4675: #rgjournalprompts (34)

  1. Linda

    Wel jammer was een leuk uitje voor je…maar je hebt wel gelijk, Mika zal het maar in z’n eentje moeten doen, dat wil je toch niet

    Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *