Dag 4677: Gegroeid

IMG_20220927_114814

Dit plantje, een hypoestes, kreeg ik op 12 september. Elis hoefde het niet meer en ze had er flink de schaar ingezet. Er zat nog maar een enkel blaadje aan. Ze drukte me op het hart niet al te scheutig te zijn met water. En dat ik alles maar moest afknippen als het toch fout zou gaan. Voorlopig ziet ‘ie er hartstikke goed uit.

Wat kan een plantje snel groeien! Als deze polkadotplant goed aanslaat, ga ik eens proberen om ‘m te stekken. Kamerplanten in leven houden is al een uitdaging, ze stekken al helemaal. Maar mij geeft het een fijn gevoel als ik het voor elkaar krijg. Het stekje van de pannenkoekplant heeft na een paar weken al wortels gekregen, net als de vaderplant.

Ook ben ik bezig met het stekken van een epipremnum die helaas ten ondergegaan is als gevolg van te fel zonlicht. Dat hele traject zal ik vastleggen en tonen als de klus geklaard is. Maar voorlopig ben ik dolblij dat de hypoestes het zo goed doet. Het is toch niet te geloven dat je zo snel resultaat van alle goed zorgen ziet?

4 gedachten over “Dag 4677: Gegroeid

    1. Pippi Bericht auteur

      Het is toch zonde als je planten dood laat gaan? Maar het overkomt me weleens hoor. Om het goed te maken, ben ik aan het stekken geslagen.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *