Dag 4680: Pannenkoekplant

IMG_20220930_102009

Af en toe laten zien hoe goed het gaat met een bepaalde plant zorgt ervoor dat ik nog meer mijn best doe om de boel goed te verzorgen. De pannenkoekplant was de eerste plant die ik heel erg graag wilde hebben. De eerste pogingen om ze in leven te houden zijn jammerlijk mislukt, maar ik heb het nu in mijn vingers. Erg jammer van de stekjes die ik kreeg van de achterbuurvrouw en een vriendin, maar nu weet ik hoe het moet.

Kijk eens hoe de plant eruitzag toen ik ermee thuiskwam. Het was een kleintje, voor nog geen zes euro gekocht op de plantenafdeling van de supermarkt om de hoek. In het begin ging het goed tot ik ‘m op een tafeltje bij het raam zette. Toen verbrandden enkele bladeren. Snel zocht ik een ander plekje. Op de salontafel staat de plant nu goed. Want het gaat al maanden voorspoedig..

Inmiddels heb ik mijn pannenkoekplant al een paar keer gestekt. Op de slaapkamers staan ze nu en ik heb er ook eentje weggegeven. Op dit moment staat er weer een stekje op water en daar ga ik maar eens een mooie pot voor zoeken. Nog even wat geduld hebben en dn kan het volgende stekje van de moederplant afgehaald worden. in het begin vond ik dat een beetje eng, maar inmiddels weet ik hoe ik het met beleid moet doen.

Voorlopig staat de plant in een grote glazen pot die eigenlijk een bloemenvaas is. Het zal me benieuwen hoe groot de plant gaat worden. Elis heeft er eentje die wel geëxplodeerd lijkt- het is net een jungle. De pannenkoekplant is een plant die ik erg mooi vind en ik wil er minstens eentje in iedere kamer.

4 gedachten over “Dag 4680: Pannenkoekplant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *