Dag 4701: 61

IMG_20221021_142515

Het is vandaag een bijzondere dag. Dat ik toevallig 61 jaar oud ben geworden, is niet eens het belangrijkste. Natuurlijk ben ik ontzettend blij met de heerlijke spullen van Rituals, de koptelefoon en de mooie zelfgemaakte kaart. Maar ik ben nog het gelukkigst me twee heel andere dingen.

Min zwager Ton belde me en we hebben bijna een uur aan de telefoon gehangen. We hebben over van alles gepraat- eenzame ouderen, de tentoonstelling die hij volgend jaar in een New Yorkse galerie heeft, de Leiderdorpse Dorpskerk en mama natuurlijk. Ton is al meer dan veertig jaar in de familie en we hebben altijd stof tot praten. Alleen doen we dat veel te weinig, dat kletsen.

Vandaag kreeg een vriendin (even geen details, want het heeft nog niet op Facebook gestaan) een dochter. Op mijn verjaardag. Op de foto heb ik al gezien dat het een wolk van een kind is en natuurlijk wil ik haar en de ouders heel graag zien. Nu moet ik wel uitkijken dat ik niet al te veel ga zeuren om een kleinkind, want Mika is daar echt nog niet aan toe.

Zojuist heb ik meer dan een uur getelefoneerd met Renée die me ook nog een ontbijttip gaf. Zij eet ook zo graag Liga met sinaasappelsap, maar ze is de Liga in kleine stappen gaan vervangen door havermout. Als je het mengsel een nachtje in de koelkast legt, schijnt het best te eten te zijn. Ook kan het sap vervangen worden door yoghurt. Het lijkt me een veel gezondere optie. Morgen maar even boodschappen doen.

Met Saskia heb ik ook even gesproken en verder heb ik de hele dag geappt met mijn andere broers en zusjes en mijn vriendinnen. Ontbijt op bed krijg ik al jaren niet meer en het was verstandig om geen halve verjaardagstaart weg te werken, dus ik heb netjes drie maaltijden en een tussendoortje gegeten. Deze 61-jarige gaat voortaan wat gezonder eten in de hoop dat het helpt. Een goed voornemen voor mijn nieuwe levensjaar.

 

10 gedachten over “Dag 4701: 61

  1. Pippi Bericht auteur

   Helemaal niets. Ik had het er nog met Ton over- hi wordt volgende maand 64 en we voelen ons allebei gewoon niet oud.

   Reageren
 1. Linda

  Wat mooi die koptelefoon! Ik vind het fijn dat je zo fijn hebt kunnen kletsen met je zwager en zussen…en een baby op jouw verjaardag,.dat is heel bijzonder!

  Reageren
 2. Cindy

  Een dag te laat, maar alsnog van harte gefeliciteerd! Mooie cadeautjes, en wat een rijkdom, zo’n heerlijke familie.
  En dan ook nog een kindje van een vriendin geboren op jouw verjaardag, wat leuk.

  Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *