Dag 4718: Kaarsen

IMG_20221107_141951

Nu het opeens herfstweer is, ben ik niet de enige die met een kleedje op de bank ligt en meerdere kaarsjes aansteekt als het donker gaat worden. Nu mis ik de kringloopwinkel die om de hoek zat meer dan ooit. Niet alleen de gezellige praatjes met die leuke medewerkers, maar ook de kaarsen die ze altijd weer in voorraad hadden.

Af en toe kijk ik naar de foto’s bij oude stukjes- soms kocht ik dozen vol kaarsen. Die altijd binnen de kortste keren opgebrand waren. Nu moet ik gewoon naar de supermarkt voor mijn kaarsen. Daar hebben ze genoeg, maar ik vind het altijd leuker om kaarsen in verschillende kleuren en uitvoeringen te bemachtigen. Wat ik nu koop is zo saai.

Rob]nald heeft beloofd dat we binnenkort naar de kringloopwinkel in het dorp gaan om bloempotten te kopen. Dan ga ik ook snel op zoek naar kaarsen. In verband met de naderende feestmaand zal men toch wel wat in voorraad hebben? Tenzij iedereen besluit kaarsen te branden omdat de verwarming hoger te zetten tegenwoordig een beetje duur is.

Dus ik ga er maar niet op rekenen dat ik veel kaarsen vind in kringloopwinkels. Nu het zo vroeg donker is, steken veel mensen kaarsen aan en de warmte is een prettige bijkomstigheid. Waarom er eigenlijk kaarsen in een kringloopwinkel liggen, heb ik nooit begrepen. Wie doet ie dingen nou weg? Ze maken je huis gezelliger en als je iemand te herdenken hebt, kan dat zo fijn met een kaarsje.

 

 

 

8 gedachten over “Dag 4718: Kaarsen

 1. Linda

  Vrees dat er buiten veel te krijgen is, als iedereen aan het bezuinigen is geslagen..maar dan maar kijken voor bloempotten, het uitje erheen is al leuk, toch.

  Reageren
 2. Myrna

  Ik heb nog nooit kaarsen aangetroffen bij de kringloop.
  Ik sla dikke kaarsen altijd in bij de mepper en theelichtjes bij de action.

  Reageren
 3. Rona

  misschien kun je ze ruilen met familie en vrienden, buren ?
  Dan heb je vanzelf variatie..
  Bij het kruidvat heb je weleens druipkaarsen, goedkoop en ook leuk. 🙂

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dat kan, maar ik hou juist van kaarsen in kleuren en modellen die niet meer verkrijgbaar zijn in de winkels. Druipkaarsen zijn geweldig, maar ze doen wel precies wat ze moeten doen: druipen. Sta ik weer een uur het kaarsvet van de tafel te boenen 🙂

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *