Dag 4720: Kinderpostzegels

IMG_20221109_130302

Het was al heel lang geleden dat hier kinderen aan de deur kwamen om Kinderpostzegels te verkopen. Maar een paar weken geleden was het dan zover: Ronald zag een paar meisjes op de stoep staan die zich niet lieten wegjagen door een paar blaffende honden. Hoogstwaarschijnlijk is de bestelling verlopen met behulp van een QR code, want kinderen mogen natuurlijk niet met contant geld langs de deuren.

Vandaag lagen de postzegels op de deurmat. Of ze met de post zijn gekomen of dat ze door de brievenbus in de hal zijn beland, weet ik niet. Eerlijk gezegd vind ik het voor kinderen veel veiliger als ze de bestelling afleveren zonder persoonlijk contact. We wonen namelijk in niet zo’n beste buurt. Vroeger kwamen de kinderen van de overburen al op de eerste dag van de actie- er zal wel een soort competitie gaande zijn geweest.

Dit jaar zijn de kinderpostzegels weer te mooi om te gebruiken. Blijkbaar bestaat het vrolijkste weekblad 70 jaar en dat wordt gevierd met deze bijzondere postzegels. Zojuist heb ik eens gekeken naar de zegels van vorige jaren. Nu ben ik niet iemand die postzegels spaart, maar ik had ze best allemaal willen hebben. Nou ja, die met prinsjes en prinsesjes hoeven van mij niet, maar er zijn hele mooie die zo uit mooie kinderboeken kunnen komen. Misschien voortaan ieder jaar maar een bestelling plaatsen?

2 gedachten over “Dag 4720: Kinderpostzegels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *