Dag 4723: Eindelijk!

InCollage_20221112_140754477

Gisteren waren we wel even pissig toen we voor de derde keer tevergeefs op onze IKEA bestelling hadden moeten wachten. Ronald ging eerst koffie drinken voordat hij weer contact opnam met de klantenservice. Daar moeten ze eens een andere benaming voor vinden, want het valt erg tegen met de dienstverlening van de Zweedse meubelgigant. Goed, deze keer kreeg hij een medewerker aan de lijn die blijkbaar bang is voor stiltes, want hij zat de hele tijd hardop te denken.

Morgen wil ik het hebben, anders hoeft het helemaal niet, dreigde manlief die misschien beter na de eerste teleurstelling had moeten beeldbellen. De ellende is dat we nergens anders terechtkunnen voor de fijne Billy’s. Voor de zekerheid heb ik online onderzoek verricht, maar nergens hadden ze iets dat er op leek. Dat is balen hoor, die wetenschap dat IKEA schijnbaar alleenheerser is op de markt van goede en ook nog eens goedkope boekenkasten.

De behulpzame prevelaar gaf na enig aandringen aan dat de bestelling de volgende dag geleverd kon worden. En met de transportkosten zou ook nog iets gedaan worden, beloofde hij. We deden er een beetje lacherig over. Veel vertrouwen hadden we er niet in. Ronald ging rondkijken op Trustpilot en hij moest zowaar lachen teoen hij de ene na de andere slechte recensie onder ogen kreeg. We waren echt de enige klanten niet die zo vaak voor niks hadden zitten wachten op hun bestelling.

’s Ochtends keken we elkaar aan en we vroegen ons af of het werkelijk ging gebeuren. Nou, hij kreeg een mailtje en als hij een link aanklikte, kon hij het transport volgen. Ze waren in de buurt! En opeens kreeg hij nog een digitale tegoedbon ook- hij kreeg de transportkosten gewoon terug. Vonden we niet meer dan billijk hoor. Tegen de tijd dat hij zag dat de vrachtwagen heel dichtbij was, liep Ronald naar buiten om aan te geven dat ze beter naar de achterzijde van het vlok konden rijden.

Dat was nog eens goed geregeld. De hele bestelling parkeerden we in de tuin en toen was het flink buffelen om het vacuüm getrokken matras naar de slaapkamer te slepen. Daarna waren de boekenkasten aan de beurt. Eén voor één gingen de bouwpakketten naar boven en werden ze gemonteerd. Van de schrik kwamen twee plankjes omgekeerd, dus met de onafgewerkte kant naar voren, in de kast te zitten. Daar haalt hij volgende week wel een plakstrip voor. Binnen twee en een half uur was het bed opgemaakt en stonden er drie Billy’s bij.

Op zijn verzoek zijn er aan zijn kant twee planken en aan mijn kant eentje vrijgehouden om als nachtkastje te fungeren. Verder worden er boeken gehuisvest in twaalf boekenkasten. Nu mag ik geen Billy’s meer. Maar hij gaf zonder dat hij het goed besefte wel aan dat op Mika’s kamer natuurlijk nog steeds planken aan de muur hangen. Als het kind ooit een eigen stek vindt, kan ik toch nog een paar meter boeken kwijt. Maar wat mij betreft is dat niet de bedoeling.

Zo, nu kan ik de boekenkasten gaan inruimen. Dat gaat wel een tijdje duren, denk ik. Want ik wil het meteen goed doen. Al dagenlang zit ik te peinzen, want hoe ga ik te werk? In ieder geval wil ik alle kinderboeken in dezelfde kamer hebben, dus dat betekent dat ik ook iets uit de kast in de woonkamer naar boven ga sjouwen.Maar als de klus geklaard is, ben ik voorlopig klaar. Hopelijk kan ik nog veel boeken kwijt aan familie en vriendinnen, want ik geloof niet dat bejaardenwoningen erg ruim zijn.

5 gedachten over “Dag 4723: Eindelijk!

 1. Cindy

  Nou, eindelijk! Kun je eindelijk inruimen, en ook nog eens lekker slapen op een nieuw matras.
  Ik heb 1 Billy (gebruik hem als schoenenkast) en had ook dus 1 plak met de verkeerde kant naar voren. Zal ook eens kijken voor een plakstrip.
  Had dat pakket toen in mijn auto gewurmd, en zat bijna tegen voorruit aan. Toen ik de klep met moeite dicht kreeg duwde ik zo het pakket tegen de ruit… met als gevolg een flinke barst in mijn voorraam. Vergeet het nooit meer. Dus beter laten bezorgen ja. Heb zelf eigenlijk alleen maar goede ervaringen met bezorging van IKEA. Maar je kan het een keer slecht treffen natuurlijk. Wel netjes opgelost zo.

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Ronald heeft een plakstrip gekocht bij de bouwmarkt en nu ziet de kast er patent uit.
   Oei, dat was een avontuur met je Billy! Overigens was dit de eerste keer dat het drie keer mis ging hoor.

   Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Het heeft me dagen gekost en ik weet dat ik zeker nog een dag nodig hen om het echt goed in te delen. Maar ik ben erg blij dat als al in de slaapkamer staat.

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *