Dag 4726: Graslelie

IMG_20221115_130203

De graslelie schijnt een echte beginnersplant te zijn. Dat had ik eerder moeten weten, want ik heb heel wat kamerplanten de dood ingejaagd. Zelfs een yucca heeft het hier niet overleefd. Nu gaat het trouwens een stuk beter. In de badkamer zijn de drie plantjes die voor het raam staan helaas ten onder gegaan aan de felle zon en de koude wind. Er neoplanten neerzetten  vind ik een beetje stom, dis ik laat het hoge vensterbankje maar leeg.

Of ik ga de van de achterbuurvrouw g gekregen graslelie stekken en dan zet ik de verkregen plantjes daar neer. Deze keer ga ik opletten dat ze niet verkommeren- als het de verkeerde kant op gaat, zet ik ze gewoon bovenop een boekenkast. Als de graslelie daadwerkelijk niet kapot te krijgen is, kan ik in ieder geval proberen er lang plezier van te hebben. Het is misschoen niet de meest opwindende plan, maar ik ben er heel blij mee.

Toen ik ‘m kreeg, jaren er nog geen stengels met bloemen aan. Die bloemen worden baby’s  en ik heb al op YouTube gezocht naar tips die ik goed kan gebruiken als ik aan het stekken wil slaan. Als het werkelijk zo makkelijk gaat, heb ik over een jaar meer graslelies dan me lief is. Want een beetje variatie kan natuurlijk geen kwaad. Morgen ga ik maar eens een paar baby’s op water zetten en even vragen wie er straks een mooie graslelie wil.

4 gedachten over “Dag 4726: Graslelie

    1. Pippi Bericht auteur

      Ik ga binnenkort beginnen met stekken. De tip van de dame op YouTube was: zet er meerdere in een pot. Dat heeft de buurvrouw al voor mij gedaan en daarom ziet de plant er zo vol uit.

      Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *