Dag 4730: Kaarten en postzegels

IMG_20221119_141402

Tijdens het opruimen van de garderobekamer vond ik een ongeopende envelop waaruit ik kon opmaken dat ik ooit Kinderpostzegels en een setje kaarten had besteld. Maar vreemd genoeg nooit opengemaakt. Dus dat heb ik vanochtend gaan. Jammer genoeg vind ik de kaarten best stom en heb ik dus geen idee aan wie ik ze zal gaan sturen. Uiteindelijk ga ik het wel doen, want het is altijd leuk om een kaart te ontvangen. Vooral als je niet eens jarig bent.

Met die postzegels heb ik wel een klein probleem. Vroeger stond de waarde er altijd op. Dat is veranderd en toen zette men er een grote 1 op de zegels. Nu vraag ik me af of deze zegels die een paar jaar geleden werden uitgegeven nog steeds geldig zijn. Ze zullen wel te gebruiken zijn, maar misschien moet je wel wat bijplakken. En hoe gaat dat dan? Heb je soms speciale bijplakzegels?

De zegels vind ik te lelijk om te bewaren, dus ik wil ze toch gaan gebruiken. Straks maar eens gaan zoeken op internet wat ik moet ondernemen om ervoor te zorgen dat de ontvangers van de kaarten geen strafport hoeven te betalen. Dat lijkt me namelijk niet zo feestelijk. Voor de zekerheid plakte ik maar twee zegels op de kaart die ik stuurde aan een pasgeboren kind. Dan is het altijd goed.

6 gedachten over “Dag 4730: Kaarten en postzegels

 1. Rona

  Hoeveel is een postzegel met 1 erop waard?
  Hoewel er geen geld waarde op deze postzegels gedrukt is, hebben ze deze natuurlijk wel.

  Heb je nog oude postzegels met een 1 of 2 in huis liggen waarvoor je in het verleden veel minder betaalde, dan heb je geluk!

  fijne dag, groetjes 🙂

  Reageren
  1. Pippi Bericht auteur

   Dank je wel voor de informatie, Rona! Toevallig heb ik nog best veel postzegels met een ! in e kast liggen. Die kan ik dus nog gewoon gebruiken.
   Fijne vond!

   Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *